Novi zagrebački klub Peti kupe, smješten na Trnjanskoj cesti 5, ovog vikenda priprema odličan vinsko-glazbeni program. Prema formuli uspješnog Peti kupe – EU Adventa, u dvorištu kluba održat će se Music & Wine @ Peti kupe, događanje za sve glazbene i vinske sladokusce. Stoga rezervirajte datume 27. i 28. siječnja 2022. i zaputite se na čašu dobrog vina.

Predstavit će se pet vinarija mladih vinara s modernim pristupom kojim postižu čaroban spoj prirode, tradicije i suvremene tehnologije. Vinarija Bora obitelji Žuža privukla je pozornost dobivenim priznanjem Decantera, najprestižnijeg svjetskog vinskog natjecanja. No, njezini pošip, sauvignon blanc i cuvée već su dobro poznati proizvodi vinarije iz zadarskog zaleđa čije nasade šiba velebitska bura, a griju ih tople struje Novigradskog mora.

music&wine

Sa svojom perjanicom, autohtonom moslavačkom sortom – škrletom, iz ivanićkog kraja dolazi vinarija Voštinić-Klasnić. Poduzetni Tomislav Voštinić baštini tradiciju svojih predaka u suradnji s vrhunskim enolozima i uz poštivanje prirodnih načela u vinogradarstvu. Braća Jakovac na čelu istoimene vinarije iz erdutskog vinogorja nastavljaju, pak, obiteljsku priču njegujući nasade stare gotovo stotinu godina. Zbog specifičnosti podunavskog kraja, aduti su im bijela vina, a njihov traminac već je ovjenčan važnim međunarodnim nagradama. O ovoj lijepoj vinariji više pročitajte ovdje.

music&wine

Svoje pjenušce predstavit će vinarije Dobra berba te Vino i Gitare. Potonju vodi poznati DJ i radijski voditelj Pepi Hubzin. Proizvodi njegovih vinograda u podnožju Ivanščice, na 400 metara nadmorske visine, crna su odležana vina, ali i iznimni pjenušci koje ćemo kušati na ovom događanju. Dobra berba, pak, donosi svoj poznati pjenušac Piena koji je postao hit čim je plasiran na tržište. Ova ambiciozna vinarija iz jaskanskog kraja poznata je i po Zimskom kuhanom vinu, proizvodu kojim je osvojila zagrebački Advent.

Music&wines

Kako bi vino lakše klizilo, kušat će se i gastronomske poslastice poput bakalara i skradinskog rižota. Sve će biti popraćeno vrhunskom elektroničkom glazbom koju će isporučiti poznati majstori Antonio Zuza, Pepi Jogarde i Vedran Rako. Na pomolu je intenzivan plesni vikend uz uživanje za sva čula. Druženje u petak počinje u 16 sati, a u subotu u 18 sati. Ulaz je slobodan, ali uz predočenje COVID potvrde.

music&wine
Antonio Zuza

 

Foto: Peti kupe, Vino&gitare / naslovna