Došli su nam predivni proljetni dani, a vikend je uvijek dobar trenutak za bijeg iz grada u jednu od šarmantnih domaćih vinarija.

Izlet, ukusan domaći ručak uz čašu vrhunskog vina i pogled koji odmara duh i tijelo, sve su to razlozi zbog kojih vam preporučujemo ove tri vinarije kao idealan bijeg iz grada.

Seoski turizam Kezele

Seoski turizam Kezele nalazi se pokraj Ivanić Grada, na imanju pokraj šume Marče i to na brežuljku s kojeg se pruža prekrasan pogled na Moslavačku goru. Kako ovdje vole reći: “Domaće na domaći način!”, jela se ovdje pripremaju prema tradicionalnoj recepturi obitelji, a namirnice uglavnom nabavljaju iz lokalne proizvodnje. Vino, razne vrste rakija i likera ovdje nose potpis kuće i fino se sljubljuju s ukusnom hranom. Osim gastronomije nudi se i veliki izbor zabavnih sadržaja kao što su etno zbirka, staja s domaćim životinjama, dječje igralište, sportski tereni, obilazak vinarije i degustacija vina, šetnja i bicikliranje šumom…Na imanju se može prespavati u sobama koje su uređene u etno stilu i označene su sa tri zvjezdice.

Seoski turizam Kezele

Bolfanski vinski vrh

Bolfan vinski vrh nalazi se u općini Hraščina, vinogorju Zlatar, u vinogradarskoj podregiji Međimurje – Zagorje i vjerujemo kako ga ne treba puno predstavljati s obzirom na redovite nagrade koje pristižu u ovu vinariju. Lokaciju je lako pronaći, a kada stignete na odredište, prvo što će vas oboriti je zvuk tišine, predivan krajolik i vidikovac s kojeg puca fantastičan pogled. Uz vrhunska vina tu je i restoran te smještajni kapaciteti ako želite prespavati.

Bolfanski vinski vrh

Vinarija Voštinić Klasnić

Na tridesetak minuta od Zagreba, na brdu iznad Ivanić Grada nalazi se vinarija Voštinić Klasnić. Osim što ćete ovdje kušati vrhunski škrlet kojem su posebno posvećeni, ove vam subote pripremaju i poseban menu. Fantastičan pogled i opuštajuće okruženje su zagarantirani u sklopu ovog izleta, a uzmite si vremena i kušajte sve što nudi ova mlada i vrlo uspješna vinarija.

Vinarija Voštinić Klasnić

Restoran i vinarija August

U Moslavini, kojih pedesetak minuta i pedesetak kilometara od Zagreba, pronašli smo jedno sjajno mjesto koje će oduševiti nostalgična nepca, ljubitelje autohtone domaće hrane, finog vina i sjajne atmosfere – Vinarija i restoran August. Odlična hrana, vino, zimi dekice, ljeti ležaljke na suncu s pogledom na vinograd dokle pogled seže i autohtonim dvjestogodišnjim moslavačkim čardakom za leđima.

 

Foto: Facebook