diWine Bar, smješten u Ilici 93, nedaleko zagrebačkog Britanca, novo je okupljalište ljubitelja vina. Naime, Irena Lučić, voditeljica diWine projekta, publici već otprije poznatog po vinskim manifestacijama, odlučila se na korak dalje.

diWine Bar je novo vinsko mjesto u Zagrebu

“diWine Bar mjesto je gdje možete popiti čašu finog vina i dobru kavu uživajući u dobroj glazbi i ukusno uređenom, nepušačkom prostoru. No, istovremeno je to i mjesto okupljanja ljubitelja vina, prostor za edukaciju i promociju vinske kulture, platforma za vinske kušaonice, degustacije, promocije i vinske partyje. Ukratko – mjesto koje živi za vino i od vina!” – kazala je Irena Lučić.

Vinska karta zamišljena je kao dinamična kategorija, koja se mijenja sukladno s godišnjim dobima, tržišnim novitetima i preferencijama vinske publike. Na karti se trenutno nalazi petnaestak vinskih etiketa koje je moguće naručiti na čaše, s naglaskom na domaće proizvođače, mahom male butik-vinarije koje je inače teško pronaći u klasičnim ugostiteljskim objektima. diWine Bar nastoji popularizirati autohtone sorte, ekološku proizvodnju, vinare nove generacije te kulturu vina i vinski bonton. Na vinskoj karti zastupljena su vina iz sve četiri hrvatske vinske regije.

Osoblje diWine Bara kontinuirano se educira o vinu, te će vam, ukoliko ste u nedoumici, rado pomoći oko izbora vina. U planu su i brojna vinska događanja, koja će započeti već u listopadu, poput primjerice Vinske shpitze koja u centar Zagreba dovodi vina i vinare iz pojedinih vinskih regija, projekata sljubljivanja vina s književnošću, poezijom, filmom, fotografijom, sportom i glazbom, radionice Vino za početnike, vođenih Rent-A-Wine-Buddy kušanja za strance koji žele upoznati hrvatska vina itd.

Uz vino, diWine Bar u pripremi ima pomno osmišljene sirno-mesne plate koje okusima prate hrvatske vinske regije, kreativne bruschette, fine slastice i zdrave smoothije. Očekuje se da će svi ovi slasni zalogaji i napitci biti u ponudi već od listopada. “U diWine Baru podjednako su dobrodošli iskusni poznavatelji vina, kao i potpuni vinski početnici. Naš je cilj upravo razbijanje predrasuda o vinu te otklon od lažne elitizacije zbog koje mnogima svijet vina djeluje nedostupan.” – istaknula je Irena Lučić.

diWine Bar otvoren je svakim radnim danom od 09 do 23h, a petkom i subotom od 09 do 02, a kako biste bili u tijeku s novostima o događanjima zapratite diWine bar na Facebooku i Instagramu.