Jedan od najiščekivanijih i najposjećenijih modnih tjedana u punom je jeku. Imali smo priliku vidjeti revije modnih velikana poput Saint Laurenta, Diora, Lanvina, Chloe, Paco Rabannea, Off-Whitea, Balmaina te Nine Ricci, i stali oduševljeni viđenim. Sada vam predstavljamo treći dio PFW gdje vas uvodimo u bajkovit svijet Elie Saaba, Valentina, Givenchyja, Stelle McCartney i Giambattista Vallija.

Elie Saab je prikazao izrazito glamuroznu i romantičnu kolekciju koja u fokus stavlja ženstvenost. Mašne, volani, naglašena ramena, saten, pliš, transparentni i glitter materijali, kao i visoki raspori na haljinama otkrivali su da je riječ o velikom poznavatelju ženske psihe, koja uvijek teži glamuru i izazovu.
‘Nakon couture kolekcije, želio sam se odmaknuti od sigurnog područja. Promijeniti siluetu.Želim zadržati taj moment couturea, ali da odjeća bude više prilagodljiva ulici.’- izjavio je Pierpaolo Piccioli nakon prve prikazane Ready-To-Wear kolekcije za modnu Kuću Valentino. Romantična i dramatična. Tako bi se mogla opisati Pierpaolova kolekcija u kojoj je prikazao statement mini suknje, jaki floralni print, voluminozne siluete i dramatične ‘tuba’ šešire.

Givenchy je inspiraciju tražio u jakim i naglašenim muškim linijama te je na pistu poslao modele koji su nosili kapute i odijela stegnuta u struku remenom. Doza elegancije je izlazila i iz voluminoznih rukava i opuštenih silueta na cvjetnim haljinama, koje su dolazi u najfinijem satenu i šantung svili. Pod vodstvom Clare Waight Keller, modna kuća Givenchy je prikazala dobro promišljenu i zrelu kolekciju prepunu izvrsno krojenih odjevnih komada.

Stella McCartney je prikazala živopisnu kolekciju inspiriranu ‘Sjevernjačkim soulom’ , koji je nastao krajem 60-ih godina prošlog stoljeća, no fukus je bio na naglašenim ramenima kakvi su se nosili 80-ih godina. Prikazala je konstrukcijski teške haljine, koji su u nekim dijelovima asocirali na kimona. McCartney je ovoga puta kao accessories koristila tekstilije poznate umjetnice Sheile Hicks koje su služile kao nakit i dale posljednji touch cijeloj kolekciji.

Dobro došli u zabavan jet-set Giambattista Vallija koji je prikazao romantičnu rapsodiju umotanu u sofisticiran glamur. Anthony Vaccarello u kolekciji koristi elemente cvijeća koje prenosi na haljine,sakoe i hlače, a kombinira ih s oversize kožnim jaknama i čizmama te pernatim statement štiklama.