Proljeće je svakako vrijeme pripreme kože za ljeto – saznali smo koji su trenutno najaktualniji tretmani za lice i tijelo u 5 zagrebačkih salona!

Vrijeme koje nam dolazi zove na lice bez make upa, kao i razotkrivanje kože, a kako smo od prošlog ljeta vrijeme provodili kod kuće, bez putovanja u toplije krajeve ili posjeta wellnessu, kao i s jako malim izlaganjima suncu, većina nas žrtva je sivila lica, ali i zanemarenosti po pitanju tijela. Kozmetička industrija nikad nije bila bogatija, a sada se njega kože dodatno preselila u kozmetičke salone.

Najaktulaniji, a uskoro i najpopularniji beauty tretmani

U njima naravno vladaju tretmani koji pročišćavaju kožu, učvršćuju tijelo i riješavaju nas masnih naslaga, kao i oni koji podržavaju ljepotu. Provjerili smo s pet poznatih zagrebačkih salona koji su trenutno najtraženiji tretmani!

beauty tretman i krema za čišćenje

Dermacare centar

Pro bright tretman: Kombinacija biolumin C seruma, powerbright ion activ seruma, purelift pro plus uređaja te cooling contour maske kao završni dio.

Nevia estetski centar

Skin pen: Precizan mikromehanički uređaj za remodeliranje kože. Potiče obnovu kože tretirajući ožiljkasto tkivo uključujući akne i kirurške ožiljke, a može se koristiti i za općenito pomlađivanje kože u svrhu smanjenja finih linija, bora, pigmentacija i cjelokupnog izgleda kože. Nakon postupka, koža će biti crvena i rumenog izgleda, ali to je normalno. To će se značajno smanjiti u roku od nekoliko sati od postupka. Tijekom naredna 24 sata, koža će se vratiti u normalno stanje.

De Luxe

Tesla Sculptor: 36 000 kontrakcija mišića u 30 minuta, bez uloženog napora, upravo to radi Tesla. Izgrađuje tako mišićnu masu istovremeno otapajući suvišne masnoće. Uređaj je to koji izaziva nehotične supramaksimalne kontrakcije mišića i preuređuje njihove unutarnje strukture. Mišići uz pomoć tih snažnih kontrakcija jačaju i učvršćuju se pa ćete i bez napornog vježbanja vidjeti da vam se guza podiže i tonira, ruke definiraju, bedra zatežu, trbuh ravna.

beauty tretman čišćenje lica

Nokti.hr

Anticelulitna masaža: Anticelulitna je usmjerena na ‘razbijanje’ celulita. Provodi se anticelulitnim uljem u kombinaciji s raznim drugim eteričnim uljima i preparatima kao što su cimet i cekropija. Odmah iza nje slijedi terapija čašicama. Ukoliko je riječ o drvenim čašama tada govorimo o brazilskoj maderoterapiji, a ako u radu koristimo staklene i i silikonske čaše tada ovu metodu nazivamo cupping metoda. Pritiskom čašice na površinu tijela stvara se vakuum, te se naslage izvlače na površinu. Čašice se povlače laganim pokretima preko kritičnih dijelova te se na taj način tvrdokorne, dubinske naslage masnog tkiva razbijaju na manje nakupine, koje se kasnije lakše razgrađuju. Uz masažu svakako kobiniramo i limfnu drenažu.

Beauty centar Božica

Coaxmed: Savršena kombinacija za značajno smanjenje masnih stanica, koja čini savršenu borbu protiv lokaliziranog masnog tkiva i celulita. Kontrolirani ultrazvuk ciljano prodire u potkožno masno tkivo te smanjuje masne stanice, ostavljajući pri tome kožu i krvne žile netaknutim. Klinička istraživanja pokazala su da sinergijsko djelovanje ultrazvuka i radiofrekfencije ujedno djeluju u dermisu vezivnih vlakna, posebno kolagena i elastina čime se koži pruža učinak zatezanja u cilju efikasnog, sigurnog i bezbolnog nekirurškog preoblikovanja tijela – uklanjanja celulita i zatezanja kože lica i tijela.

Manuela Picard

Hydrafacial: Tretman dubinskog čišćenja lica, bez traumatiziranja bjesomučnim istiskivanjem mitesera. U svijetu je takav pristup njezi kože prisutan već godinama i Hydarfacial se u svijetu radi svakih 5 minuta. Sastoji se od tri koraka koji su izuzetno nježni za sve tipove kože pa čak i onu najosjetljiviju:
1. Čišćenje i nježan piling
2. Ekstrakcija posebnom vortex tehnologijom
3. Hidratacija i hranjenje kože peptidnim serumima
Kao redovita njega kože koja želi lijepu i čistu, hidratiziranu kožu preporuča se jednom mjesečno, a kod aknaste kože ili kože sklone borama i hiperpigmentaciji, kura od 6 tretmana jednom tjedno.

Foto: Unsplash