S dolaskom kraja ljeta, mnogi se upućuju prema egzotičnim destinacijama kako bi se oprostili od toplih dana na plaži i osvježili dušu novim, ali posljednjim avanturama ovogodišnjeg “ljetnog” doživljaja. No, mi smo se odlučili za drugačiji pristup – zaokružiti naša ljetna sjećanja na jednom izvanrednom mjestu, u prekrasnom Beogradu.

Unutar ovog slikovitog grada, nedavno je otvoren bistro koji pruža jedinstvenu kombinaciju francuskog i talijanskog šarma. Ovo mjesto stvara savršenu atmosferu za afterwork druženja, opuštene spojeve ili trenutke kada jednostavno želite pobjeći od gradske vreve i prepustiti se ugođaju kao da se nalazite u nekoj od svjetskih metropola. Riječ je o “Ovo bistrou”, koji svojom nevjerojatnom vibrom oduševljava posjetitelje.

Jedan od ključnih elemenata koji stvara tu ugodnu atmosferu je i unutarnje uređenje bistroa. Ono je iznimno privlačno, umirujuće te pruža osjećaj kao da se nalazite u profinjenom svjetskom gradu. Sva pažnja posvećena je detaljima kako bi se stvorilo okruženje koje opušta i obnavlja dušu.

No, nije samo atmosfera impresivna – i ponuda bistroa je iznimna. Inspirirani talijanskom i francuskom kuhinjom, “Ovo bistro” donosi autentične okuse s twistom. U svojim jelima koriste sezonske srpske sastojke kako bi stvorili jedinstvene gastronomske kreacije.

Jedno od istaknutih jela na njihovom jelovniku je “Ab ovo usque ad mala”, nazvana po latinskoj frazi koja označava cjelokupni raspon iskustava – od početka do kraja (od jajeta do jabuka). Ovaj izvanredni obrok sastoji se od kajgane s kozjim sirom, paprikom, gljivama, slaninom, pečenim rajčicama te umakom od povrća i sjemenkama. Sve to dolazi uz izbor filter kave ili cappuccina.

Također, dostupni su i drugi kulinarski dragulji poput francuskog omleta, focaccie sa bijelim lukom i mješavinom zelenih salata, “Eggs Benny” sa engleskim muffinima, špinatom ili dimljenim lososom, te osvježavajuća “sunny žuta šakšuka” s Palermo paprikom.

Ako prolazite kroz Beograd, ili ciljano planirate izlet, Ovo bistro i sve njegove specijalitete možete pronaći na adresi Svetogorska 17.

Foto: Službeni Instagram profil Ovo bistroa