Onaj najljepši dio svakog posla je opuštanje nakon posla! Produžiti na piće i opustiti se nakon napornog radnog tjedna vjerojatno je jedina misao. Još ako vas uz dobro piće okružuje i vrhunska atmosfera, afterwork druženje bi se lako moglo pretvoriti u zabavan izlazak.

I ne mora nužno biti petak. Na ovim će vas mjestima uzbudljiva atmosfera uvijek povesti u dobro raspoloženje.

Swanky Mint bar

Ilica 50, Zagreb

Hostel Swanky u Ilici već dugo prati glas mjesta „gdje se ide“. Velika lijepo uređena terasa idealna je za ljetna druženja dok je bar gdje se miksaju kokteli pozivnica za naručivanje direktno kod koktel majstora. Dobra glazba svakako podiže atmosferu, a koncept prostora koji dijele sa SOI fusion barom gdje možete i pojesti je jako dobar.

hit mjesta za afterwork druženja

Roots

Tomićeva 5, Zagreb

Kada nam nije na listi mjesta za doručak, Roots nam je odredište za dobar koktel u samom centru grada, u Tomićevoj ulici. Tomislav Perko je zanat miksao u inozemstvu te sada u svom baru servira jako dobre večernje kombinacije koktela koji će vam definitivno podići raspoloženje.

hit mjesta za afterwork druženja

BIR

Harambašićeva 31, Zagreb

Relativno nova, otvorena prije dvije godine, craft pivovara i pivnica na zagrebačkoj sceni nalazi se u Hrambašićevoj ulici, u blizini Ekonomskog fakulteta. Industrijski funkcionalan dizajn, lijepo uređena terasa skrivena među zgradama te vlastito pivo uz dobar jelovnik također, vrijedni su da ovdje svratite nakon posla.

A most unusual garden

Horvaćanska 3. Zagreb

Zelena oaza na velikom prometnom raskrižju Horvaćanske i dalje je jedna od omiljenih gradskih lokacija za opuštanje. Terasa je idealna za ljetna druženja, a kombinacije koktela sa ginom ovdje ugodno klize. U večernjim satima atmosfera se dodatno zagrijava, a postoje šanse i da naletite na neko specijalno događanje.

hit mjesta za afterwork druženja

Bastion No. 19

Masarykova 19, Zagreb

Zagrebačko odredište u samom centru grada za dobru čašu vina je svakako Bastion No. 19 u Masarykovoj ulici. Dobri poznavatelji zlatnih tekućina hvale ovo mjesto i njegovu vrhunsku vinsku ponudu na čaše, ali i butelje. Osim pune čaše, ovdje vam ništa drugo neće trebati.

Lemon Market

Orljavička ulica 3

Novi mali zagrebački šarmer smjestio se preko puta Lisinskog, a s brojnim lampicama i uronjen u zelenilo, pruža dojam opuštene i ležerne atmosfere u kojoj nam mogu proći sati i sati slobodnog vremena, preko popodnevnog after worka pa sve do večernjeg druženja s prijateljima. I mali savjet – imaju famozne koktele!

Bar A’e

Radićeva 54, Zagreb

Iz Radićeve ulice se ulazi, na dinamičnu Tkalčićevu gledate. Ovaj bar je odlično mjesto za dobar koktel u svako doba, a nakon posla pogotovo. Vikendima će vas čekati i dj zbog čega je lako spontano produžiti u izlazak.

Abesinija

Ulica Đure Basarička 20

Zanimljivog interijera s jasnim referencama na film Tko pjeva, zlo ne misli, vlasnicima je ideja vodilja bila stvoriti mjesto na Gornjem gradu u koje bi privukli raznoliko društvo, a koje bi se osjećalo ugodno u Abesiniji i za vrijeme jutarnje kave, no i u večernjem izlasku. Uz fina pića, zanimljiv interijer i ugodnu atmosferu ovo je odlično mjesto za završiti radni tjedan!

Blend bar

Gundulićeva 33, Zagreb

O svom koktel baru već nam je majstor Filip sve ispričao. Obzirom na koncept i njegovo iskustvo u pripremanju koktela, Blend bar u Gundulićevoj ulici svakako stavite na listu za afterwork druženja. Iako prostor manje, atmosfera za druženej u Blendu je uvijek odlična.

hit mjesta za afterwork druženja

Pivnica Medvedgrad

Tkalčićeva i Ilica, Zagreb

Legendarna pivovara i pivnica Medvedgrad stari je „as iz rukava“ kada su u pitanju afterwork druženja. Uvijek dovoljno prostora za velika društva gdje uvijek ima mjesta za još jednog. Ako niste na lijepoj ljetnoj terasi okruženi zelenilom u Ilici, tada je vibrantna Tkalčićeva dobar izbor. Osim dobre pive i klope, koncerti ljeti na njihovim lokacijama su magnet za dobru atmosferu.

hit mjesta za afterwork druženja

Doma

Skalinska, Zagreb

Već smo vas jednom odveli Doma kada smo vam predstavili ovaj mali bar u Skalinskoj. Na društvenoj sceni brzo su se dokazali kao mjesto gdje se petak i subota ne zaboravljaju, a nedavno su krenuli i s afterwork druženjima tijekom tjedna. Tjedni koncerti su spontani i uvijek dobro, a lista pića prati dobru atmosferu.

Garden Brewery

Slavonska avenija 26/1, Zagreb

Tamo daleko od centra Zagreba, na Žitnjaku, Garden je lokacija vrijedna dolaska. Potpuno preuređenje na novoj adresi Slavonska avenija 26/1, u blizini one stare lokacije na koju smo navikli, ponovno oduševljava, a ponuda je već očekivano dobra. Vlastito pivo u kombinaciji s Submarine jelovnikom jako dobro funkcioniraju, a posebnost lokacije je glazba koja je ovdje zagarantirana vikendom. Preko tjedna se uživa u lijepoj terasi i opuštenoj atmosferi.

hit mjesta za afterwork druženja

hit mjesta za afterwork druženja

Bar Bar

Pod Kaštelom 3, Rijeka

Ovaj riječki društveni dragulj centar je dobre, ležerne atmosfere i jedno od gradskih mjesta gdje se svi osjećaju ugodno. Stara gradska jezgra, Pod Kaštelom 3, krije ovu zalogajnicu odnosno stranci ju vole nazivati tapas barom, gdje se dolazak lako pretvara u spontani večernji izlazak. Lista vina je fantastična, preko tridesetak vrsti pive također, a prizalogajiti možete plate sira i pršuta prije nego što vas atmosfera ponese.

hit mjesta za afterwork druženja

Pajol

Pećine bb, Rijeka

Za one koji imaju sreće i žive u Rijeci, kultni Pajol bar na Pećinama nudi afterwork druženje uz more. Sangria je uvijek dobra ideja, a imaju i cijelu listu drugih koktela i pića koja će vas povesti u dobru atmosferu.

Fiorello pub

Korzo 1, Rijeka

Jedna od omiljenih riječkih lokacija za pijuckanje u pub stilu je svakako Fiorello na Korzu. Nude ovdje i elegantnu listu koktela, a dobra glazba i redoviti koncerti zovu na druženje nakon posla.

Gagi’s 1941

Put murvice 12d, Zadar

Zadarski restoran i bar Gagi’s 1941 ima svoju dugačku tradiciju koja se redovito modernizira novim idejama. Osim kvalitetne gastro ponude, odlične liste pića, ovdje posebnu pažnju posvećuju i elegantnim afterwork druženjima uz glazbu.

hit mjesta za afterwork druženja

Bokeria

Domaldova 8, Split

Dobra hrana i čaša vrhunskog vina je sve što vam treba za opuštanje, a splitska Bokeria to sve ima. Dobroj atmosferi koja se ljeti preseli na terasu i Domaldovu ulicu, teško je odoljeti.

hit mjesta za afterwork druženja

D’Vino bar

Palmotićeva 4a, Dubrovnik

U Starom gradu nalazi se ovaj  šarmantni prostor gdje se vrhunska vina toče na čaše. Svojedobno ga je i Vogue uvrstio u svoj ljetni vodič Dubrovnikom, a činjenica kako je ovo omiljeno mjesto za spontana druženja Dubrovčana.

Foto: Facebook