Iako se u Hrvatskoj zasad ne nazire razlog panici po pitanju korona (Covid-19) virusa, možda su neki od vas ipak naklonjeni više raditi od doma. Evo kako se organizirati što bolje.

Ako ste jedna od onih osoba koja ovih dana ostaje raditi od kuće, jer zbog prirode posla to možete, okupili smo nekoliko savjeta po pitanju produktivnosti, ali i higijene.

1. Prvo, rad od kuće zahtjeva jako dobru organizaciju, smjestite se za stol, a ne ostajte u pidžami i u krevetu. Smjestite si sve što vam je potrebno u blizinu – poput kave, grickalica ili mobitela, kako bi smanjili stalno ustajanje i odvlačenje pažnje od posla. Ok, ne zaboravite se povremeno rastegnuti i ustati sa stolca. Ili, priznajemo, dozvolite si taj jedan dan s laptopom u krevetu i uživajte.

2. Ako ste kod kuće, ne znači da možete zaboraviti na higijenu, osobito ako ne živite sami. Možda vi niste u kontaktu s drugim ljudima ili se ne vozite javnim prijevozom, no vaši ukućani jesu. Osim toga, mobiteli, tipkovnice, kartice, novčanici su sve nešto što dodirujemo s rukama. Ne bi bilo loše povremeno ih očistiti. Ukoliko imate prehladu ili je ima netko od vaših ukućana, pripazite da ne dijelite ručnike, promijenite posteljinu i češće vjerite prostor.

3. U boljoj produktivnosti pomoći će vam i kontrolirani pristup news portalima i društvenim mrežama. Ovih dana teško je zaobići paniku i najavalu vijesti i informacija sa svih strana. Uz to, to će vas još samo dodatno zabrinuti, pa ostavite listanje stranica, Instagrama i Facebooka za pauzu ili nakon što obavite najhitnije zadatke.

4. Razveselite se s nekim hobijem ili kuhanjem. Kada puno vremena provodite kod kuće, važno je upitati se što vas usrećuje. Jel to neki jednostavni i zdravi recept, omiljena serija i kokice prije spavanja, šetnja šumom sa psima? Svakako svaki dan ostavite vremena za ono što vas usrećuje, inače ćete u krevet ići loše raspoloženi i nesretni.

Foto: Unsplash