Mlada hrvatska umjetnica iz Splita u posljednje je vrijeme pažnju medija privukla svojim zanimljivim ilustracijama. Posebno u ovo doba godina kada sve misli lete prema moru, njezini su printevi baš idealni za kućni zid.

Josipa Krolo, rođena 1992. godine u Splitu, a osim u rodnom gradu školovala se u Zagrebu i Barceloni. Izlagala je na više samostalnih i grupnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu, a najviše se bavi slikarstvom i uličnom umjetnošću. Njezini su printevi s motivima mora, planina i splitske arhitekture; Koteks i bazeni Poljud zapravo nastali prema originalnim slikama na platnu.

Prvi sam print napravila na zamolbu jednog prijatelja nakon čega sam shvatila kako bi bilo super, osim originalnih sliak i murala, ponuditi i cjenovo pristupačnije radove, govori o svojoj ideji Josipa čiji su plavičasti nježni i sanjivi printevi baš idealna pozivnica za more.

Otisnuti su na 230 gramskom matt papiru, doalze u dvije veličine (A4 i B1), u limitiranom izdanju. Moguće ih je razgledati i naručiti ovdje, a u slučaju da poželite svoj rimjerak, poštarina je besplatna.