Arhitekt Amey Kandalgaonkar osmislio je jedinstven koncept kuće u kamenu nadahnut velikim kamenim grobnicama Saudijske Arabije

Ova impozantna građevina ideja je arhitekta i dizajnera Ameya Kandalgaonkara koji je došao na ideju da ugradi kuću u materijal iz prirode, u ovom slučaju kamen, nego da gradi od njega. Bio je nadahnutim velikim kamenim grobnicama po kojima je Saudijska Arabija poznata te vizualno kreirao kuću koja se prostire od dna do samog vrha kamena.

Iako je ovako nešto teško zamislivo u stvarnom svijetu, arhitekt je izjavio kako je itekako promislio svaki detalj i radio na ideji dugo vremena. Na svom Instagram profilu je napisao: ”Kreirati kamen u 3d-u bilo mi je jako zabavno i ispalo je puno bolje nego što sam očekivao. Iskusiti život u ovakvoj kući bilo bi poprilično nadrealno. Ima li koji milijunaš koji bi htio izgraditi ovako nešto?”

Vjerujemo da sigurno ima zainteresiranih, osobito kad pogledate i shvatite da njegova, kako ju je jednostavno nazvao, ‘Kuća u kamenu’, ima čak i bazen na svojoj zadnjoj razini.

Amey Kandalgaonkar_kuća u kamenu

Amey Kandalgaonkar_kuća u kamenu

Amey Kandalgaonkar_kuća u kamenu

Foto: Instagram @ameyzing_architect