U Mazinu smo pronašli pravu oazu za bijeg iz gradske vreve – kućicu “Lika”, remek-djelo Ledić arhitekture koje nadmašuje sve naše dosadašnje ideje o idealnom vikend bijegu

Kućica Lika je spoj dosadašnjih prezentacija “A frame” kuća, ali u potpuno novom i svježem izdanju. Atraktivna forma, igra s materijalima i velike staklene plohe čine je posebnom i neodoljivom. Moramo priznati, projektanti su se zaista potrudili i nadišli sami sebe.

Osim vizualnog dojma, Lika nudi i funkcionalnost koja je raspoređena na tri sektora, savršeno prateći smjernice moderne arhitekture. Prizemlje čini ulazna partija s dnevnim boravkom, spavaćim sobama te komunikacijskim prostorima.

Na prvom katu, master soba vodi do saune i prostora za opuštanje, dok se u potkrovlju prožimaju prostori namijenjeni noćnom odmoru. Centralni sektor rezerviran je za trpezariju i tehnički prostor, dok je treći sektor posvećen zabavi – bilijar sali i konobi s prekrasnim pogledom prema van.

Ova kuća ne predstavlja samo arhitektonski poduhvat već i potpuno novo iskustvo. Mini fitness centar, galerijski prostor, sauna – sve je pažljivo osmišljeno kako bi se stvorilo savršeno okruženje za opuštanje i rekreaciju. Pa što nam više treba za miran obiteljski ili čak romantični odmor?

 

Foto: Ledić Studio