Na tridesetak minuta od Zagreba, na brdu iznad Ivanić Grada smjestila se vinarija Voštinić Klasnić.

Osim što ćete ovdje kušati vrhunski škrlet kojem su posebno posvećeni, možete uživati u različitim eventima, glazbenim večerima, radionicama ili samo upijati sunce na prekrasnom imanju dok su naravno degustacije vina uključene u doživljaj.

Moderniji pristup i vizija nasljednika vinarije, Tomislava Voštinića pretvorila je ovu vinariju u mjesto vrijedno izleta. Smještena u blizini Zagreba, na mjestu gdje je nekad bila stara klet danas se nalazi moderno uređena vinarija okružena vinogradima i voćnjacima, koja predstavlja spoj autentičnog i suvremenog. Vinarstvom se obitelj Voštinić Klasnić bavi od 1936. godine kada je pradjed ovdje posadio prve trsove škrleta. Danas se taj isti vinograd prostire na 3,5 hektara površine, a cijela je priča pretvorena u malo više o ‘obične’ vinarije.

Tako vas već 15. listopada očekuje event “Jazz u vinogradu” kada ćete moći uživati u prvom jazz sessionu u ovoj vinariji. U goste dolazi BBS Trio kojeg čine doajeni hrvatske jazz scene Saša Borovec (kontrabas) i Salih Sadiković (bubnjevi), koji su tijekom svojih karijera svirali s najcjenjenijim domaćim i svjetskim jazz glazbenicima (Boško Petrović, Clark Terry, John Lewis) te mladi virtuoz Marko Bertić (gitara) koji savršeno zaokružuje ovaj profinjeni jazz sastav.

 

Event je zamišljen kao opušteno, intimno druženje uz degustaciju, zalogajčiće i naravno vrhunsku glazbu koja će upotpuniti doživljaj vina. Više informacija o vinariji Voštinić Klasnić pratite putem Facebook stranice i svakako ih posjetite.

Foto: VK vinarija i galerija / FB