U zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti jučer je svečano otvorena izložba zagrebačke suvremene umjetnice Jelene Bando simboličnog imena ”Nice to meet you”

Izložba je to na kojoj će svi zainteresirani posjetitelji moći pogledati seriju radova isprepletenu osobnim i tuđim emocijama, osjećajem prijateljske privrženosti te njihovim mogućim estetskim interpretacijama. Upravo su različite emocije inspirirale Jelenu za stvaranje ovih umjetničkih djela, a posebno važan element ove serije radova bila je intima. Naime, sve je krenulo sa susretima i razgovorima s prijateljima koji su se odvijali u njezinom ateljeu u samom centru Zagreba. 

„Drago mi je što sam, unatoč svim izazovima koje ova godina stavlja pred nas, uspjela realizirati ovu izložbu. Uz, naravno, pridržavanje svih epidemioloških mjera. Kako sam inspiraciju pronalazila u sebi bliskim ljudima i njihovim emocijama reakcija publike mi je iznimno važna, a prve reakcije su sjajne i to me posebno veseli“, istaknula je Bando prilikom otvorenja izložbe. 

Jelena Bando i kustosica Martina Munivrana

Iza Jelene Bando već je nekoliko desetaka izložbi u zemlji i inozemstvu, a na suvremenoj likovnoj sceni pozicionirala se prepoznatljivim umjetničkim izričajem – vještim balansiranjem između slikarskog i crtačkog umijeća. Bando je također izabrana za predstavnicu Republike Hrvatske na World Art Tokyo 2020., a prije sedam godina pokrenula je i projekt 36 Mountains koji se domaćoj i europskoj javnosti predstavio međunarodnom izložbom ilustratorskih radova u Zagrebu, Ljubljani, Parizu i Montpellieru.

Natalija i Mars

U sklopu novootvorene izložbe „Nice to meet you“ prezentirana je i monografija serije radova, a svi ljubitelji suvremene umjetnosti izložbu će moći pogledati do 27. rujna.