Turistička zajednica grada Zagreba postavljanjem glavnih motiva ovogodišnjeg Adventa Zagreb na lokacije svjetske izložbe EXPO 2020 Dubai, donosi novu dimenziju u komunikaciji i promociji ovog najznačajnijeg turističkog proizvoda.

Naime, igračke koje se u virtualnoj stvarnosti (AR) nalaze na 10 lokacija u centru Zagreba, sada se, uoči i za vrijeme Božićnog tjedna, koji se održava od 20. do 28. prosinca na EXPO-u, nalaze i na pet lokacija EXPO Dubai, kao i u samom Hrvatskom paviljonu. Posjetitelji mogu, tako, uz pomoć pametnih mobitela i aplikacije Equinox XR, potražiti prepoznatljive Virtualne igračke te ih ponijeti sa sobom i samostalno postaviti na bilo koju drugu lokaciju na svijetu ili podijeliti na društvenim mrežama. Osim igračaka, u večernjim satima, prikazuju se adventske svjetlosne projekcije na najfrekventnijim lokacijama EXPO-a, kao i promotivni film Adventa Zagreb.

advent zagreb

Dodatno, u Hrvatskom paviljonu izložena je i haljina Bow zagrebačke dizajnerske kuće Krie Design koja je 2018. godine dobila poziv za nastup na Arab Fashion Weeku, kao jedini modni brend iz Hrvatske. To je bila posebna čast za dizajnericu, Kristinu Burju, koja je ovom prigodom izjavila: „Krie Design te je godine nastupio kao prvi sustainable brend na Arab Fashion Weeku, na kojem sudjeluje sve do danas. Krie kolekcija oduševila je tamošnje ljubiteljice mode, a crvenu Bow haljinu s mašnom odabrala je poznata arapska glumica Mayssa Maghrebi, kao i njezina kolegica, glumica Cynthia Samuel. Mnogi arapski mediji raspisali su se o ovoj haljini koju su nosile dvije tako poznate osobe te mi je izuzetno drago da je sada izložena u Hrvatskom paviljonu u sklopu svjetske izložbe EXPO.“

dubai expo

Svjetska izložba Expo 2020 u Dubaiju otvorena je 1. listopada 2021. i traje do 31. ožujka 2022., a očekuje se kako će ovo biti jedna od najposjećenijih svjetskih izložbi. Okupit će više od 25 milijuna posjetitelja iz više od 190 zemalja svijeta, što uključuje tržišta Afrike, Azije, Europe, Amerike, koji čine ukupno 3,2 milijarde potrošača.