Super događanja u Zagrebu počinju već u petak! Evo gdje se zabaviti ako niste od onih sretnika koji će otići na more.

Ako ne planirate spakirati torbe i zaputiti se u malo toplije krajeve, dobra vijest je da će u Zagrebu biti itekako vruće! Lipanj je prepun super zabavnih ljetnih događanja za koja smo se prije samo koji mjesec bojali da se neće održati. Na sreću i organizatora i publike, lipanj je započeo u velikom stilu. Tako da straha od dosade za vrijeme dugog vikenda nema – Zagreb će vrviti ljudima!

Art Park na Ribnjaku

Dugo smo se pitali hoće li Art Park dočekati svoju novu sezonu i – hoće! Otvara se u petak na svim poznatoj adresi, u parku Ribnjaku, a slavi svoj 5. rođendan! Za sam početak tu je koncert Ljetnog kina koji počinje u 20,30 sati, ali i pregršt dobre glazbe. Vjerujemo da se vidimo tamo.

4. rođendan The Garden Breweryja

The Garden Brewery već je otvorio svoju party sezonu i to prije koji vikend s plesnim partyjem Hohcajt. Sada se već nazire novi dobar plesnjak, a povod tome biti će 4. rođendan. Sve će se odvijati u dvorištu, a za glazbu će se pobrinuti Zagreb Allstar postava izvođača koju čine Ilija Rudman, Felver, Antonio Žuža, LukadeLux te Adriatic Coasting.

Booksa u parku

Ante, Booksin prijatelj, suradnik, susjed, Škrabicu je osmislio i pokrenuo prije deset godina. Njemu su se ubrzo pridružili Nina Romić i Luka Belani. Kad su Ante, Nina i Luka prešli na neke druge projekte, zamijenio ih je prvo Adam Semijalac (Bebe Na Vole), potom Andrija Škare, a danas Škrabicu uređuje i vodi Matej Ivušić. Naziv programa dolazi od činjenice da se ne naplaćuje ulaz, već se prikupljaju dobrovoljni novčani prilozi u škrabici, a sav novac ide glazbenicima, ili se donira onima koje glazbenici sami odaberu. Na lipanjskoj Booksi u parku nastupit će Sara Renar.

Gourmet & Music Festival

Sjećate se najboljih svirki na Gradecu prošlog ljeta? Opuštenih ljetnih večeri u sjajnoj atmosferi uz slasne zalogaje i vrhunske koktele na pozornici, koju krasi stotine šarenih kišobrana i lampica? Baš taj osjećaj i baš taj ugođaj otvorit će i ovu sezonu ljetnih festivala u Zagrebu. Plato Gradec s najljepšim pogledom na grad i pozornica smještena na najvišoj točki u gradu oživjet će opet staru jezgru Zagreba i poslati pregršt pozitivnih ritmova.

Boutique Art Fair Nesvrstani

Treće izdanje Boutique Art Fair-a Nesvrstani održat će se od 18. do 21. lipnja 2020. kada će se pod Laubinim krovom smjestiti jedinstvena ponuda 12 galerija i 20 samostalnih umjetnika. Cijela izložba bit će popraćena i glazbenim sadržajem, te street artom, promocijom knjige grafita i panel diskusijom.

Ljeto u Tehničkom

Zabavni i ležerni kviz općeg znanja, dva puta po dvadeset pitanja o svemu i svačemu, ali u duhu mjesta i manifestacije, održat će se u sklopu događanja Ljeto u Tehničkom. Ideja je samo jedna, da se svi skupa dobro zabave u ugodnom ambijentu ljeta u Tehničkom. Pobjednicima svakog kviza će biti osigurane i nagrade, a sudjelovati mogu ekipe od jednog do pet igrača. Prijave se vrše na licu mjesta!

Radionica borbenih robota

Radionica Borbeni roboti bavi se ne baš tipičnim robotičkim i elektro kreacijama inspiriranih svime iz naše okoline i povijesti – od dinosaura preko noirea sve do apsurdnosti. Polaznici će sudjelovati u stvaranju hibridnih robota i pokretnih elektro stvorenja s ciljem savladavanja osnova robotike ne bježeći pri tome od geekovskog humora i šarmatne nespretnosti DIY robotike. Radionica izrade robota namijenjenih robotskim borbama pod vodstvom Vedrana Relje.

Dream Catcher radionica

Od starog kotača bicikla do novog ukrasa Boogaloo otvara bicikl drive-in terasu na koju se može upedalirati i izvesti svog ljubimca na piće, koncert, radionicu, filmsku projekciju, buvljak, predstavu, stand-up show, kviz, turnir, DJ program, večer poezije, promociju knjige i čitav niz raznih događaja. U ovoj radionici reciklirat će se dijelovi bicikla i tekstil te stvarati popularni “dreamcatcheri” novog doba.  Sa sobom ako možete ponesite velike škare, reciklirani tekstil (npr. stare pamučne majice živih boja), sitne otpadne dijelove za bicikl zanimljivog oblika i sve moguće zanimljive otpadne predmete s rupicom za navesti na klupko ili zalijepiti. Radionica traje dva sata.

Sunday Funday u Vintage Industrial Baru

Vintage vas poziva na ugodni ‘chill’ u svom vrtu. Osim S/F selekcije glazbe kojom će vas vratiti u prošlost sve do Franka Sinatre, lay low & lounge glazbe te soul kabareta, tu je i happy hour za sve ljubitelje kave, ali i rakije. Uhvatite savršenu jutarnju, popodnevnu ili večernju atmosferu lijene nedjelje i pronađite svoj kutak u zelenoj oazi prošaranoj šarenim bojama i s hrpom retro detalja.

Foto: Facebook, Unsplash