Opatija, često nazivana biserom Jadrana, oduvijek se smatra kolijevkom hrvatskog turizma.

Njezina preobrazba u turističku destinaciju započela je krajem 19. stoljeća, a danas je poznata po prekrasnoj arhitekturi koja je dio austrougarskog nasljeđa i rezultat bečke vizije Opatije kao lječilišta.

Mjesto je to opuštanja, užitka i zabave koje svojim posjetiteljima nudi i mogućnost aktivnog odmora u netaknutoj prirodi. Želite li osjetiti idealan spoj povijesnog i modernog, Opatija i Liburnijska rivijera definitivno su prava destinacija za vas.

Duh prošlosti na svakom koraku

Na Liburnijskoj rivijeri, koja se proteže od Voloskog do Mošćeničke Drage, posjetitelji se mogu diviti brojnim povijesnim i prirodnim znamenitostima u mjestima na obali i okolici.

Poznato šetalište Lungomare, koje se pruža obalom u dužini od 10 kilometara od Voloskog preko Opatije do Lovrana, izgrađeno je između 1889. i 1911. godine i jedinstvena je atrakcija za ljubitelje rekreacije i povijesti.

Vrijedi prošetati i povijesnom šumskom šetnicom Carmen Sylve izgrađenom krajem 19. stoljeća s koje se pruža prekrasan pogled na rivijeru i Kvarnerski zaljev.

Planina Učka popularno je odredište s brojnim planinarskim i pješačkim stazama. Udaljena je od obale samo 30 minuta vožnje i odlikuje se bogatom prirodnom i kulturnom baštinom.

Povijest Liburnijske rivijere možete upoznati trčeći, uz nordijsko hodanje ili vozeći bicikl. Dobro polazište za upoznavanje Opatije su i njezini znameniti parkovi, poput gradskog parka Angiolina i Amerikanskih vrtova.

Hotel Kvarner

Veličanstveni povijesni hoteli u središtu Opatije

Opće je poznato da su u razdoblju velike ekspanzije na Liburnijskoj rivijeri izgrađeni neki od prvih hotela na jadranskoj obali, koji su danas dio portfelja Liburnia Hotels & Villas. Hotel Kvarner, izgrađen 1884. godine, smatra se prvim hotelom u Opatiji i na istočnoj obali Jadrana.

Hotel Kvarner

Izgrađen je u samo deset mjeseci kao lječilište s toplim i hladnim kupkama, a danas se ističe svojim karakterističnim neoklasicističkim stilom i predstavlja jednu od najpoznatijih građevina u gradu.

Heritage Hotel Imperial

Drugi najstariji hotel u Opatiji je Heritage Hotel Imperial. Otvoren je 1885. godine pod imenom Kronprinzessin Stephanie, a izgrađen je u secesijskom stilu. Poznat je po raskošnom Zlatnoj dvorani koja je odmah po otvaranju proglašena najljepšom restoranskom salom u Europi.

Heritage Hotel Imperial

U hotelu se nalazi kavana Café Imperial u kojoj se posjetiteljima nude izvrsne slastice i vrhunska kava.

Café Imperial

U središtu Opatije nalazi se i monumentalni hotel sagrađen krajem 19. stoljeća – Hotel Palace Bellevue. Poznat je po svom neobaroknom i secesijskom stilu, prožetom duhom romantike. U njemu se nalazi jedna od najpoznatijih opatijskih kavana – Café Strauss.

Hotel Palace Bellevue

Osjetite povijesni šarm Opatije

Ako želite doživjeti povijesni puls Opatije, nemojte propustiti ponudu Opatija Heritage Experience u hotelima Palace Bellevue i Imperial.

Započnite dan jutarnjim ritualom Isadore Duncan koji uz doručak nudi i čašu pjenušca. Za brunch se uputite u Café Strauss i naručite jaja Benedict ili avokado na raženom tostu uz koktel Isadora Duncan, a poslijepodne provedite u kavani Café Imperial uz čaj i tradicionalni desert po izboru.

Iskoristite priliku i upoznajte ljepotu Opatije i Liburnijske rivijere!

Info:
Liburnia Hotels & Villas
Opatija
T. +385 51 710 444
E. reservations@liburnia.hr
www.liburnia.hr

 

Tekst i fotografije: Promo