Čim ugledate fotografije iz njihovog portfolia koje pršte pastelnim bojama, transferirate se u sanjivi svijet distinktivne estetike redatelja Wes Andersona. 

Kuće i zgrade ovog britanskog arhitektonskog ureda upravo izgledaju kao idealan set za Wesove filmove, pri čemu se ističe uporaba elemenata žute boje koja je postala Wesov zaštitni znak – ponajprije u kratkom filmu “Hotel Chevalier” (2007.) koji je u potpunosti centriran oko žute boje ili pak animiranom filmu “Fantastic Mr. Fox” (2009.) gdje nebo postaje žuto kada su lisice najsretnije. 

Njegov kompletni vizualni stil bazira se na promišljenoj uporabi određene palete boja u svakoj sceni, a isto možemo prepoznati kod ovih nagrađivanih arhitekata čiji je ured osnovan 2013. godine u Londonu.

Eksperimentirajući s bojama i materijalima, “podižu svakodnevicu” kreiranjem neočekivanog narativa arhitekture, što rezultira razigranim javnim i privatnim prostorima.

Neki od njihovih istaknutih izgrađenih projekata su londonske kuće “Valetta”, “Overcast”, “Salmen”, “Janus”, “Mo-tel”, trgovine u Finsbury parku ili radni prostor “Mintworks” (koji podsjeća na šarenu inačicu ureda u seriji “Mad Men”), a koji sve projekti tek trebaju biti realizirani pogledajte na www.officesandm.com.

Možda vas neki od interijera ovog inovativnog arhitektonskog ureda inspirira da dodate dašak Wesove jedinstvene imaginacije i u vaš dom. 

Foto: Office S&M