Udaljeni od svakodnevne buke i obveza, okruženi prirodom i tišinom – tako nekako zamišljamo godišnji odmor na kojemu maksimalno punimo baterije. U tom kontekstu, jeste li ikad razmišljali o odlasku na retreat? Naime, radi se i o iskustvu koje će vam pružiti priliku za potpunu regeneraciju od svakodnevnih obveza, osnaživanje veze sa samim sobom te upoznavanje nekih novih duhovnih elemenata.

Retreat koncepti u većini slučajeva nude vođene programe u trajanju od nekoliko dana koji se održavaju na predivnim lokacijama diljem svijeta – bez digitalnih distrakcija. Isto tako, osvješćivanje i praksa novih navika mogu značajno doprinijeti vašem fizičkom i mentalnom zdravlju, učvršćujući temelje za uravnoteženiji život jednom kada se vratite uobičajenoj svakodnevici.

Stoga u nastavku potražite tri zanimljiva retreata koja se održavaju u 2024., a koja će vas sigurno zainteresirati za ovakvu vrstu odmora i rada na sebi!

Six Senses Vana / Indija

Skriven unutar šume drveća sal u podnožju Himalaja, blizu Rishikesha, mjesta rođenja joge, nalazi se retreat koji nudi programe u trajanju od pet, 14 i 21 dan, utemeljene na Ayurvedi – kineskoj medicini i tibetanskoj medicinskoj praksi Sowa Rigpa. Retreat uključuje kombinacije četiri vrste joge, meditaciju, sesije kupanja u planinama, vođene duhovne pješačke ture, ukusne tradicionalne obroke te nekolicinu izleta do obližnjih važnih znamenitosti. Tim koji vodi retreat sačinjen je od stručnih terapeuta koji će vas provesti kroz program, a što se tiče izgleda hotela, radi se o predivno dizajniranom prostoru s naglaskom na suptilne drvene detalje i eksterijer u kojem dominira priroda.

Sve dodatne informacije potražite na linku!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Six Senses Vana (@sixsensesvana)

Engel Ayurpura / Italija

Smješten u talijanskim Dolomitima, Engel Ayurpura retreat pružit će vam iskustvo indijskog retreata na nešto dostupnijoj lokaciji. Naime, retreat je također utemeljen na ayurvedi (kineskoj medicini), a uređenje hotela inspirirano je planinskim kolibama te nudi topao ugođaj. Retreat ima čak devet različitih programa, a kreće se od četverodnevnog uvoda u ayurvedu pa sve do intenzivnog 21-dnevnog putovanja panchakarma koje uključuje više tretmana osmišljenih za temeljito pročišćavanje tijela. U programe su uključeni i obroci s lokalnim sastojcima koji su obogaćeni ayurvedskim začinima. Isto tako, gosti mogu istraživati lokalne staze ili uživati u pogledu na šumu iz infinity bazena, spa centra ili panoramske saune.

Sve dodatne informacije potražite na linku!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Engel Ayurpura (@engelayurpura)

Become the Muse Retreat / Portugal

U predivnom Portugalu možete uživati u retreatu koji se temelju na spojevima samootkrivanja i umjetničkog izražavanja, gdje su svaka aktivnost i razgovor prilika za buđenje skrivene kreativnosti. Retreat je osmišljen kako bi polaznike odvojio od stresa te im pomogao da se ponovno povežu sa sobom, ali i sa zajednicom koja je u ovom slučaju isključivo – ženska. Coherence Retreats u svojoj ponudi ima još velik broj sličnih retreatova diljem svijeta, a svi su bazirani na ženama i nude jedinstveno iskustvo nakon kojeg ćete se kući vratiti obogaćeni, sretni i nahranjeni dobrom energijom.

Sve dodatne informacije potražite na linku!

Foto: Unsplash, Instagram