Za sve prilike u kojima želite izgledati sređeno, a opet ostaviti dojam kao da se ne trudite previše, odijelo je, reklo bi se, no-brainer. U nadolazećoj, toplijoj sezoni zato biramo kul skraćenu verziju koju sve više vole i poznate zvijezde

Kratko odijelo ove će sezone mnogima biti omiljeni odabir za nešto formalnije poslovne sastanke i opuštena, prijateljska druženja, a ujedno je i odlična alternativa haljinama koje ste planirali nositi na, vjerujemo, brojna (pro)ljetna vjenčanja. Potencijal ove chic i elegantne kombinacije prepoznala su i slavna imena pa smo tako na svjetskoj premijeri novog filma Gaslit koja se održala prije nekoliko dana, mogli vidjeti holivudsku miljenicu Juliju Roberts u odličnom sivom Gucci odijelu s kratkim hlačama. Sličnu ideju za modno red carpet izdanje imala je glumica i Alanna Ubach na eventu posvećenom Euphoriji, a sjećamo se i nedavno održane kontrovezne dodjele Oscara, na kojoj je svojim neočekivano kratkim outfitom iznenadila Kristen Stewart.

Julia Roberts na svjetskoj premijeri filma Gaslit
Kristen Stewart, dodjela Oscara 2022.

Modeli koje želimo

Kratko odijelo očito prolazi i u svečanijim prilikama, a svakako je prikladno i za casual evente. Upravo je u tome čar ove kombinacije koja baš uvijek istovremeno izgleda uglađeno, a opet nepretenciozno. Ako sada, kao i mi, razmišljate o kupovini kratkog odijela, donosimo naše favorite iz trenutne ponude.

Bershka, sako 399 kn, hlače 199 kn
COS, sako 175 eur, hlače 89 eur
Zara, hlače 199 kn, sako 399 kn
Massimo Dutti, hlače 549 kn, sako 1399 kn
Bershka, sako 199, hlače 159 kn
Massimo Dutti, bermude 549 kn, prsluk 549 kn
Mango, hlače 349 kn, sako 599 kn
Zara, sako 399, hlače 199 kn
Sako by Mura Design, 220 kn, City-short hlače 80 kn, Bumbak
Yas, hlače 375 kn, sako 599 kn, Zalando

 

Foto: @walkinwonderland/ Instagram/ Jamie McCarthy/Getty Images/ Massimo Dutti/ Zara/ Bershka/ COS/ Zalando/ Bumbak