Tema siječanjskog izdanja Vrtlarenja je Girl Power!

Kako je raditi, stvarati i opstati u pretežno muško dominantnom svijetu kreativnosti i businessa ispričat će nam kiparica i umjetnička savjetnica na dva fakulteta Margareta Lekić, glazbena producentica, selektorica i kritičarka Nina Čalopek te filmska i tv režiserka, tehnološka inovatorica i ekološka aktivistica Nikolina Vučković.

Nina Čalopek

Ove tri izuzetno svestrane žene reći će nam i pokazati kako, kada se na nešto namjerite, a posebno na ono što volite i u što vjerujete, možete ostvariti ama baš sve!

Margareta Lekić

“Vrtlarenje: Girl Power” ovog puta predstavlja vizual kiparice Ide Blažičko koja se u potpunosti uklapa u zadanu temu. Naime, njezina djela osvajaju javne prostore čak i u dalekoj Kini!

O Vrtlarenju:

Uglavnom nemamo priliku upoznati ljude koji stoje iza filmova, izložbi, kazališnih predstava, plesnih koreografija i drugi kreativnih projekata. Na Vrtlarenju možete upoznati kreativce i kulturnjake kao osobe koje, uz svoje profesije, imaju i hobije, strasti, kućne ljubimce, omiljena mjesta za izlaske, omiljenu vrstu glazbe, hrane, zabave…

Okupljaju se jednom mjesečno u Grif Bar Zagreb, svaki put s novom temom druženja, a očekuju vas razgovori s umjetnicima, projekcije, edukativna predavanja i radionice za djecu i odrasle, pop-up izložbe, glazbene, plesne i scenske produkcije i još mnogo zanimljivih događanja.

Pratite Vrtlarenje na Facebooku i Instagramu, a poslušati ga možete i na Radiju Student (100,5 MHz) svaku predzadnju nedjelju u mjesecu, u 19 sati.

Prošle emisije možete poslušati ovdje.