Ako vam treba preporuka za neku seriju i čini vam se da ste sve pogledali – dajte priliku ovima koje su dobile pozitivne reakcije kritike i publike

Imate li i viponekad osjećaj da ste pogledali sve što se može i da “nema ničega”, kao u ormaru? Dajte priliku ovim serijama!

Intimacy

“Jeste gledali Intimacy možda? Nisam mogla prestati gledati seriju”, sve češće možemo čuti u našim krugovima, a kad smo je pogledali, moramo priznati da se slažemo. Kontroverzna tema revenge porna glavni je narativ ove serije, koja prati dvije žene kojima se dogodi da njihove fotografije ili video sadržaj ispliva u javnost. Glavnu glumicu nesumnjivo ćete prepoznati – riječ je o fantastičnoj Itziar Ituño koju smo obožavali u Money Heistu, a glumi kandidatkinju za gradonačelnicu kojoj se dogodi da privatni video iscuri u javnost, što ne da samo dovodi u pitanje njezin brak, već i karijeru. S druge strane, tu je priča o Bego, koja se ne može pomiriti sa samoubojstvom svoje sestre, koja nije mogla podnijeti sram i maltretiranja nakon što je netko na poslu otkrio njezine fotke iz mladosti. Serija se nosi s dubinskim problemima rodnog cyber kriminala i svakako bi je trebalo pogledati, a čini se da mnogi vaši frendovi i jesu – otkad je došla, visoko je na top ljestvici na Netflixu!

Love & Anarchy

O ovoj smo seriji već pisali, a sada je stigla druga sezona, s nešto drukčijom atmosferom i preprekama. Netflixova serija u Stockholmu o udanoj izvršnoj direktorici nakladničke kuće koja okreće svoj život naglavačke s mlađim kolegom nepredvidiva je navala TV adrenalina i brzo osvojila publika. No sve ono što nam je u prvoj sezoni bilo simpatično i na neke smo “crvene alarme” odmahivali rukom, sada dolaze na naplatu. Tragedije, rastave, jaz u godinama, neravnoteža u odnosu… Svakako je za bingeanje, a mi za Sofei i Maxa baš navijamo!

Conversations with Friends

Štogod mislili o Sally Rooney, činjenica jest ta da se njezinim romanima, a onda i adaptacijama mnogi izuzetno vesele. Tako se vjerojatno odmah stavio žig na snimanje “Razgovora s prijateljima” čim se vidjelo da je “Normal People” publika i kritika izuzetno prihvatila. Kako to obično biva, mnogima će nešto nedostajati iz knjige, neki nisu tako zamišljali likove, no kritike zasad kažu kako je ova elegantna premisa o trnovitom četverokutu između dvoje najboljih prijatelja, ljubavnika i bračnog para. Serija zapravo prati Frances (Alison Oliver), 21-godišnju studenticu, kako se nosi s prvim ljubavnim brodolomima i izazovima, a u jednome trenutku upoznaje Melissu (nama najdraža “Girls” Jemima Kirk) i Nicka (Joe Alwyn) s kojima zajednički ulaze u neobične odnose. Ako i nije vaš “cup of tea”, sigurno će biti odlična tema za raspravu u društvu, jer se vrlo rijetko bavimo ovakvim oblicima odnosa!

Foto: Netflix