Ako vam treba preporuka za neku seriju i čini vam se da ste sve pogledali – dajte priliku ovima koje su dobile pozitivne reakcije kritike i publike

Prvih nekoliko mjeseci ove godine ponudili su zadivljujući broj serija koje možete birati za potpuni užitak od gledanja. Ako imate dojam da ste već pogledali “sve”, dajte priliku ovima!

Upload

Vrijeme između prve i druge sezone Uploada bilo je, barem nama, strašno dugo – a tome možemo najviše zahvaliti pandemije. Ali, već su prve reakcije ove serije na Amazon Primeu potvrdile da je ova znanstveno-fantastična serija o zagrobnom životu i dalje svježa i inventivna kao što je bila u prvoj sezoni. Serija koja prikazuje budućnost i zagrobni život u “računalnom programu” je smiješna, dirljiva i poprilično zanimljiv pokretač rasprava o napretku tehnologije i našoj želji za vječnim životom.

Heartstopper

Ova slatka, dirljiva adaptacija web stripa Alice Oseman o ljubavi između dvoje britanskih gimnazijalaca djeluje poput kakvog zagrljaja, kažu prve kritike ove nove Netflixove serije. Charlie je doživio bullying u školi, ali čini se da se udomaćio sa škvadrom koja ima filmske večeri i šalju jedno drugom puno poruka. Charlie ima i tajnog prijatelja, Bena, koji se sastaje s njim u knjižnici u vrijeme odmora, ali ga zadirkuje kad je netko drugi u blizini – a Charlieju se očito i sviđa. Odlična priča o prijateljstvu i ljubavi, ali i realnom svijetu koja nam je svima nekad potrebna za gledanje, koji god da žanr preferiramo.

As We See It

Nova serija na Amazonu prati troje autističnih mladih osoba koji proživljavaju svakodnevne životne prepreke dok si međusobno pomažu. Serija ima dušu, iskrenost i spremnost da svijet života na spektru uvede u mainstream. To što sve tri glavne uloge igraju autistični glumci savršeno govori o tome – reprezentacija je važna kako bismo bolje shvatili svijet oko sebe!

 

Foto: Upload