O filmu “Nomadland” koji je prije koji mjesec osvojio Zlatnog lava u Veneciji, pisali smo vam ovdje. Čini se kako ćemo još puno čuti o njemu jer po filmskim festivalima ozbiljno pretiče konkurenciju.

Od redateljice Chloe Zhao, stiže snažna drama s Frances McDormand koja je utjelovila ženu, beskućnicu koja putujući kombijem zapadnom američkom obalom pokušava naći posao. Ona je tijekom recesije sve izgubila, a kroz svoj putovanje pokušava naći novu priliku, suosjećanje, susrećući i druge nomade diljem SAD-a.

Čini se kako si “Nomadland” pobjeđujući na festivalima diljem svijeta radi put do Oscara. Osim u Veneciji, film je osvojio nagradu publike na festivalu u Torontu čime je postao prvim filmom koji osvojio ove obje važne nagrade. Također, redateljica Zhao je prva žena koja je Zlatnog lava ponijela kući, nakon Sofije Coppole koja ga je osvojila 2010. za film “Somewhere”. Prijašnji dobitnici Zlatnog lava, “Joker,” “Roma” i “The Shape of Water”, bili su svi nominirani u kategorijama za Najbolji film na dodjelama Oscara, tako da se očekuje i uspjeh “Nomadlanda”.

Upravo je objavljen i prvi službeni trailer, a film će se početi prikazivati u američkim kinima sredinom veljače 2021.

Foto: official Noamdland