Ovih je dana objavljen poziv za prijavu programa za Noć muzeja koja će se ove godine održati 29. siječnja u digitalnom izdanju. Bit će to 16. Digitalna Noć muzeja s temom “Zadaće muzeja u uvjetima kriza”.

Hrvatsko muzejsko društvo priprema Digitalnu Noć muzeja, unatoč globalnoj krizi izazvanoj pandemijom koronavirusa, obzirom da je manifestacija Noć muzeja u potpunosti poprimila karakteristike nezaobilaznog kulturnog događaja, organizatori šesnaeste Digitalne Noći muzeja, nastojat će zajedno s hrvatskom muzejskom zajednicom omogućiti vjernoj publici da pretežito virtualno uživa u pripremljenim događanjima.

“Proteklih 15. godina Noć muzeja je obilježila upravo masovnost posjeta muzejima, koja je prelazila i brojku od 300.000 posjeta tijekom jedne noći. Šesnaestu Noć muzeja planiramo realizirati gotovo potpuno na digitalnoj ravni – online, osim na onim lokacijama i sadržajima koji se mogu odvijati na otvorenom, ponovo u skladu s propisanim mjerama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske”, poručili su iz Hrvatskog muzejskog društva.

Foto: MUO