Ovaj raskošni komad namještaja osvajao je mnoge u zlatno doba Hollywooda, a i danas mu se ne može osporiti njegova ljepota i način na koji transformira prostore.

‘Peacock chair’ jedan je od onih legendarnih komada za uređenje doma, komad namještaja koji potječe s Filipina, a popularizira ga Amerika, točnije Hollywood gdje postaje znak prestiža i glamura, kao omijeni komad filmskih zvijezda. Danas je ‘peacock’ stolac jedan od najljepših detalja koji uzima pažnju pri ulasku u bilo koju prostoriju. Možemo reći da ostavlja dojam boho stila jer unosi sa sobom taj opušteni, ljetni boho prizvuk, no ne samo to – podsjeća na kuće za odmor i ljetnikovce.

Danas se može pronaći u svim državama svijeta, a najčešće ćete ga vidjeti u ambijentima koji i uz njega odišu dizajnerskim komadima. Koristi se za ‘chill’ zone u prostoru, blagavaonicama, na terasama i u dvorištima, a ponekad se može vidjeti i u kupaonici. Jedno je sigurno – ‘peacock chair’ transformira prostor u luksuzne i opuštajuće boho oaze. A osobito ga obožavamo vidjeti ljeti!

Foto: Living4media