Netflix uvodi novi gumb koji će pomoći usluzi streaminga da uredi vašu početnu stranicu s još boljim preporukama: Two Thumbs Up

Nova značajka pridružit će se postojećim kontrolama Palac gore i Palac dolje koje već pomažu Netflixu da razumije što pokazati pojedinačnim pretplatnicima. No, Dva palca gore, odnosno Two Thumbs Up, omogućit će korisnicima da naznače da im se nešto stvarno sviđa, a tvrtka kaže da je to bila vrlo tražena značajka korisnika.

“Članovi nikada nisu imali toliko sjajnih mogućnosti za zabavu kao sada”, kaže Christine Doig-Cardet, direktorica inovacija proizvoda i iskustva personalizacije u Netflixu, za The Verge. “Moći pronaći serije i filmove koje ćete voljeti je jako važno. Želimo nastaviti da Netflix bude mjesto gdje je najlakše odabrati nešto za gledanje.”

Netflix je 2017. napustio svoj sustav ocjenjivanja s pet zvjezdica sustavom Palac gore i Palac dolje. Doig-Cardet kaže da korisnici nisu smatrali da je dovoljno naznačiti koji im se naslovi sviđaju, a koji ne, stoga bi novi bi gumb trebao pomoći pretplatnicima da se bolje snalaze u Netflixovoj ogromnoj arhivi serija i filmova nudeći im nijansiraniji način lajkanja naslova. Odlično!

Film Gone girl na ekranu, Netflix

Netflix trenutno nudi sadržaj koji se najviše fokusira na korisnika u prostoru za streaming, a neprestano testira nove značajke i alate koji korisnicima pomažu pronaći stvari za gledanje. Tvrtka je uvela TOP 10 prije dvije godine., pokrenula značajku Play Something 2021. godine i naširoko uvela mogućnost uređivanja reda za nastavak gledanja na svim uređajima ranije ove godine. Prema Netflixu, korisnici mogu očekivati ​​da će vidjeti više alata i značajki za prilagodbu.

Na streaming prostoru se očito bore za korisnike, kao što je to i slučaj s TikTokom i Instagramom, koji često odmjeravaju snage kopirajući značajke (pardon, inspirirajući se značajkama konkurenata) i raznim novitetima koji bi privukao korisnike i naravno, zadržao ih. Kako su HBO Max, Amazon Prime i Disney+ sve dostupniji diljem svijeta, ne čudi da ćemo u skorijoj budućnosti vidjeti još koješta. Nama ne smeta!

 

Foto: Ashley Byrd, Jens Kreuter, Derek Sutton/Unsplash