Možda niste, možda jeste svjesni kako skrolanje društvenim mrežama utječe na vas. Evo kako to činiti i osjećati se dobro.

Većini nas toliko je prirodno skrolati po Facebooku i Instagramu da nismo ni svjesni utjecaja. Jeste li sigurni da vas neka objava ne naživcira toliko da vam pokvari dan? Ili da iz razloga što primate toliko informacija više ni sami ne znate što želite i što vam se sviđa? Slijedi nekoliko savjeta za ‘good feeling’ skrolanje!

Koga pratite?

Da, ovo zahtjeva vrijeme i koncentraciju, ali kasnije će vam biti drago. Pogledajte koje profile pratite – inspiriraju li vas ili ne. Budite iskreni, mobitel je prvo što ujutro primite u ruke dok pijete kavu, zar ne želite prvo vidjeti nešto lijepo i što vam odgovara? Ako vas neki ljudi na vašem feedu smetaju, znate da ih jednostavno možete sakriti. To je vaš izbor.

Koliko vremena provodite na društvenim mrežama?

Uzmite nedjeljni odmor, odlučite ne gledati društvene mreže prije spavanja, recite si da kada šetate psa nema tipkanja. Napravite neko svoj pravilo koje ćete poštivati – zbog sebe.

Objavite fotku kasnije

Nitko ne kaže da ne bilježite lijepe trenutke ili pejzaže na putovanjima, no ne morate odmah provesti vrijeme gledajući u ekran i razmišljajući o hashtagovima. Instagram odavno nije ‘real time’ mreža. Svoju wow fotografiju možete objaviti i nekoliko sati ili čak dana poslije.

Foto: Unsplash