Kada već razmišljate o odmoru, neka bude potpun, bez signala i na mjestu gdje mobiteli ostaju sa strane.

A vi kući odlazite punih baterija i snažniji jer ste ponešto naučili o sebi i opustili se daleko od onog što vas je umorilo. Evo dvije ideje za takav vikend odmor u kojem možete sudjelovati tijekom veljače.

Zimski yoga vikend retreat

Od 18. do 20. veljače, u prekrasnom Gorskom kotaru održava se yoga retreat pod vodstvom Nine Levačić, dugogodišnje učiteljice joge. „Nakon dinamičnog i stresnog prosinca te dugačkog i hladnog siječnja u kojem nas često uhvati melankolija, anksioznost i letargija, nekako sam došla na ideju da je možda baš veljača mjesec u kojem smo psihički, fizički, energetski i financijski spremni izdvojiti vrijeme i priuštiti si jedno vikend putovanje van buke i grada, u kojem ćemo si dati prostora uroniti u sebe putem yoge, daha, plesa i meditacije. Pozivam vas na yoga retreat od petka do nedjelje na kojem najviše od svega želim da uživate.“

Trodnevni program uključuje vježbanje joge, meditaciju, pranayame, promatranje zimskih boja i upijanje mirisa Gorskog kotara. Također, mobiteli ostaju sa strane kako biste oslobodili prostor za promatranje vlastitih misli, osjećaja, ponašanja i senzacija. Cijeli paket zadovoljstva bit će popraćen finom hranom i toplim napitcima. Za pažljivo pripremljenu hranu s puno ljubavi pobrinut će se Sanja Hrvoić, velika gurmanica koja posljednjih nekoliko godina istražuje svoju strast – kuhanje, a svoje recepte dijeli na svojoj FB stranici. Cijena je 1150kn te uključuje smještaj u kućama Zelena vrata, sve obroke te sav program – yoga, pranayama, meditacija, ples i korištenje bicikla. Više informacija potražite ovdje.

69 wisdom

Svijest daha

Od 11. do 13. veljače, u idiličnom mjestašcu, u čarobnoj hrastovoj kući pokraj rijeke Dobre, svega 45 minuta od centra Zagreba, čeka vas mali escape iz urbane vreve, tzv. “69 Wisdom retreat”. „Uvijek imamo prilike krenuti iznova, upravo tu gdje smo sada, kroz pravu odluku i s pravom namjerom, svakako. Moguće je umiriti um, otvoriti srce i svijest višoj inteligenciji i prigrliti cjelovitost i blagostanje u sve čestice našeg bića. Fizička smo bića i potrebno nam je pomaknuti se tijelom kako bismo bili korak bliže skladu i zadovoljstvu na svim razinama uma i duha. Restart možemo postići zagrijavanjem kroz okrepljujuću hladnoću, uzemljivanjem kroz pokret, i osvještavanjem kroz vježbe disanja i iscjeljujuću meditaciju. Na ovom retreatu radit ćemo s nekoliko tehnika svjesnog disanja: Tummo, Pranayama, Tu-na, Qi gong meditacija i hladna terapija.“

Trodnevni program “69 Wisdom” pod vodstvom Hrvoja Zalukara spoj je interdisciplinarnih tehnika koje revitaliziraju naš imunološki sustav osvještavajući dah, obnavljajući stanice tijela i usavršavajući misli kako bi bile lake, podatne i radile za, a ne protiv nas. „69 wisdom retreat“ okrepljuje i izvorskom vodom i domaćom hranom spravljenom od lokalnih sezonskih namirnica. Više informacija potražite ovdje.