Novo napuklo srce u Zagrebu dirljiva je podrška stradalima i pogođenima situacijom u Ukrajini

Nakon potresa napuklo srce Zagreba, zapravo street art djelo kreativke koja se krije iza umjetničkog pseudonima Voona, postalo je simbol ljubavi, snage, ustrajnosti i zajedništva. Tako je u znak podrške Voona napravila još jedno vuneno srce, ovog puta na fasadi zgrade u Varšavskoj.

Kako je i sama kazala u postu na Facebook stranici – „Imam ovo srce u ormaru od drugog tjedna invazije na Ukrajinu. Nisam ga imala volje postavljati jer mislila sam: ma kakvu važnost ima to malo vuneno srce, ništa ono ne može promijeniti u ovom užasu.
No danas na snimanju sa studenticom novinarstva privremeno sam zalijepila jedino što sam imala kod sebe…(Munje kao da su ga baš čekale.)

Vuneno srce kao podrška Ukrajini

I onda je prošla jedna simpatična gospođa i rekla: “Jel vi to radite ova srca? Ja živim tu u Dalmatinskoj i najsretnija sam kad postavite novo. A najnesretnija sam kad ga netko zločest makne! Tako da, evo ga u Varšavskoj. Ostalo je tamo. Zbog drage gospođe i sličnih prolaznika. Mada ne mogu ništa promijeniti tamo, ipak možda nekome nešto znači.“

Pa kako je sama kazala, ovo srce neće ništa promijeniti tamo, u Ukrajini, ali svakako može biti svakodnevni ulični podsjetnik na susosjećanje, empatiju, ljubav i snagu. Jer to je ono što sada svima treba. Prošećite se do Varšavske ulice u Zagrebu, dodirnite ga, fotografirajte i dijelite dalje kao podsjetnik na ono što je bitno.

Sve novosti o Ukrajini možete pratiti ovdje.