Sunčane naočale su tijekom ljetnih mjeseci neizostavni modni dodatak. Vrlo je važno da okvir svojih naočala odaberete ne samo po dizajnu koji vam se sviđa, već i po obliku i veličini. 

Oblik i veličina naočala su vrlo bitni, a nije lako pronaći naočale koje pristaju okruglom licu. Međutim, postoji jedno važno pravilo: osobe s okruglim licem trebaju odabrati četvrtaste okvire i obrnuto. Oni s četvrtastim licem neka biraju okrugle okvire. Dakle, izbjegavajte okrugle ili male sunčane naočale jer još više zaokružuju vaše lice. Osim toga, vrlo je važno uzeti u obzir da nisu sva okrugla lica ista i identičan model neće na svima izgledati isto. Primjerice, Beyonce, Selena Gomez i Gigi Hadid imaju okrugla lica, no to ne znači da bi im pristajao isti model. Ovo su modeli koje biste trebali isprobati.

Kvadratne sunčane naočale

Pravokutne ili kvadratne sunčane naočale savršene su za osobe s okruglim licem. Zbog ovakvog oblika lice izgleda uže i duže. Osim toga, savjet je da odaberete okvire svijetle boje.

Sunčane naočale s cat eye okvirima

Ova zanimljiva vrsta okvira odlično stoji na gotovo svim tipovima okruglog lica. Ovo je ujedno i jedan od najmodernijih oblika naočala pa su odličan izbor. Ovaj okvir ima izvučen gornji kut kvadratnog okvira.

Sunčane naočale za okruglo lice koje prate liniju obrva

Ovi okviri izdužuju lice i stoga su savršeni za okruglo lice. Demi Lovato velika je obožavateljica ovih sunčanih naočala, a jasno je i zašto. Savršeno joj stoje!

Aviator sunčane naočale

Mnogi misle da ove naočale dobro stoje samo osobama četvrtastog lica. Međutim, dobar par ovih sunčanih naočala također će izgledati sjajno na okruglom licu.

Velike sunčane naočale

Ako ste veliki ljubitelj okruglih okvira, onda je ovo jedina prilika da ih nosite. Ako imate velike okvire, onda je gotovo svejedno kakvog će oblika biti naočale jer one skrivaju linije lica.

Dakle, imate veliki izbor sunčanih naočala koje možete isprobati. I naravno, ne morate se ograničiti samo na jednu vrstu naočala. Odaberite nekoliko okvira i zaštitite se od ljetnog sunca.

Foto: Profimedia