Iako cijelo ljeto uz opsesivno nanošenje SPF kreme nastojimo izbjeći sunce i njegovo djelovanje na našoj koži, izgleda da ćemo uz pomoć rumenila ovoga ljeta pokušavati rekreirati takvu, suncem opaljenu kožu. Tik Tok ponovno osvaja svojim beauty trikovima, a sada je na red došla tehnika slova W. Evo o čemu se radi!

S obzirom na trend clean i zdravog looka, stigla je nova beauty tehnika koja osigurava onaj toliko željeni svjež i prirodan izgled. Na popularizaciju ovog trenda zasigurno je utjecala i možda najvažnija influencerica trenutno – Hailey Bieber. Uskoro stiže i njena beauty linija zbog koje očekujemo kompletnu prevlast beauty minimalizma, sjajne kože i zdravog looka.

Hailey Bieber

U skladu s tredovima mijenjaju se i beauty tehnike. Svaki make-up proizvod može se nanijeti na različite načine i tako donijeti potpuno drugačiji look. Kada je u pitanju rumenilo, nekoliko godina najpopularnija tehnika bila je visoko pozicioniranje na jagodicama koje je rezultiralo oštrim konturama i zategnutim izgledom lica. Izgleda da je došlo vrijeme kada snatched izgled odlazi u (barem privremenu) prošlost. Sada se rumenilo s vanjske strane lica spustilo na jagodice i na – nos! Vizažisti i beauty entuzijasti diljem svijeta preporučuju fanstastičnu tehniku nanošenja rumenila koja oponaša slovo W. Kako? Krenite od uha s jedne strane glave, spuštajući se preko obraza do vrha jagodice i zatim nastavite prema korijenu nosa. Isto ponovite na drugoj strani lica.

@chooseyourglow I accidentally said “U” btw 🥲 #blushhack #fakesunburn #blushapplication #makeuptipsandtricks ♬ happier – Olivia Rodrigo

Idealni ljetni look

Ova tehnika osvježava ten, pomlađuje i daje svojevrstan lifting efekt. Ovako se izbjegava ona dobro poznata oštra crta na licu i zamjenjuje se nježnom bojom koja oponaša način na koji se koža prirodno crveni. Iako se željeni izgled može dobiti s bilo kojom vrstom rumenila, možda se najbolji rezultat postiže uz pomoć toplih ružičastih i kremastih rumenila koja su lagana za upotrebu i odaju dojam druge kože. Također, kako ne biste pretjerali s bojom, na nos nanesite samo onoliko rumenila koliko vam je ostalo na četkici ili prstima. Trik sa slovom W donosi opušten monokromatski beauty look koji podsjeća na sunčane dane provedene na plaži, a s obzirom da nam ti dani uskoro slijede, možda je pravo vrijeme za isprobati (n)ovu tehniku!

 

Foto: David Livingston/ Frazer Harrison/ Getty Images/ TikTok