Prije no što posegnete za šećerom da vas digne iz ljetne ‘fjake’, možda da probate s nekim od ovih prijedloga.

Iako se ljeti većina ljudi osjeća dobro, itekako može nastupiti umor. Sunce, more, morski znak te općenito promjena klime – svi ovi čimbenici mogu utjecati na raspoloženje i umor. Prije no što se uputite po novu kuglicu sladoleda, donosimo vam popis namirnica na koje se jednako možete osloniti.

Hrana bogata triptofanom

Triptofan je esencijalna aminokaselina, a utječe na dozu seratonina u tijelu. Sadržavaju ga losos, špinat, sjemenke i piletina. Dakle ove namirnice direktno utječu na vaše raspoloženje.

Brazilski oraščići

Potrebna su vam samo tri dnevno da bi se osjećali bolje. Naime, brazilski oraščići sadrže selen koji vam je potreban za osjećaj sreće. Zbog manjka selena možete se osjećati depresivno ili biti loše oraspoloženi, zato ga ozbiljno uzmite u obzir.

Hrana koja sadrži B i D vitamin

Vjerojatno ste upoznati s činjenicom da su vašem tijelu nužno potrebni B i D vitamin, naime oboje direktno utječu na raspoloženje. B vitamin najviše se nalazi u mesu i hrani životinjskog porijekla, a za vegane to je tamno lisnato povrće. Većina nas ne unosi dovoljno D vitamina kojeg ćete naći u ribi.

Za sam kraj ne treba zaboraviti na vodu, osobito sada. Ako unosite premalo vode to može utjecati na vašu koncentraciju i razinu energije. Tako da ostanite hidratizirani kako bi se osjećali dobro svaki dan!

Foto: Instagram @cookieandkate