Pierpaolo Piccioli kolekcijom za Valentino ponovno oduzeo dah, Dior nadahnut s božicama i feminizmom, a Jean Paul Gaultier oprostio se od Tjedna visoke mode u Parizu.

U Parizu se održao još jedan Tjedan visoke mode, haute couture proljeće 2020., a ove sezone obilježilo ga je neko događanja. Prvo i najvažnije, veliki Jean Paul Gaultier oprostio se od Tjedna mode u Parizu, kako je i najavio prije koji tjedan na svojim društvenim mrežama. Obećao je svim svojim uzvanicima party – i točno to su i dobili. Dizajner je na pistu poslao oko dvjestotinjak svojih kreacija, a redom su ih nosile Dita Von Teese, Gigi i Bella Hadid, Coco Rocha i Karlie Kloss.

Haute Couture priča koju je ispričao Valentino, priča je o silueti. Volumen, nabori i boje ono je što ove haljine svakako čini drugačijima od ostalih. Biti će zanimljivo pratiti koje će se hollywoodske glumice odlučiti za nove kreacije Pierpaola Picciollija.

Na Tjednu visoke mode svakako je nemoguće zaobići vječni i jedini Chanel. Virginie Viard u novoj je haute couture kolekciji stavila naglasak na Chanel kostime i nešto radicionalnije krojeve iz prošlosti Coco Chanel. Radi se o nešto konzervativnijim modelima za koje je sama Virginie komentirala da ih Karl nije volio, no ona ih je željela poslati na pistu. Također, mogli smo vidjeti jako puno kragni, koje su se već našle na listama trendova kao jedan od najpoželjnijih detalja na odjeći.

Dior je predstavio niz zlatnih i raskošnih kreacija koje podsjećaju na božice te time dobio siguran ulaz na crvene tepihe diljem svijeta.

Donosimo pregled i ostalih revija iz Pariza u našoj galeriji. Uživajte!

Foto: Getty Images