Revije kuće Chanel već su stvar modnih legendi. Pod Karlom Lagerfeldom, Grand Palais bio je pretvoren u zatvorenu plažu, supermarket, čak je bio i raketni brod. No kako je omiljena lokacija ove modne kuće trenutno zatvoreno zbog obnove, kreativna direktorica Virginie Viard odlučila se vratiti na same početke  

Dizajnerica koji uživa u pozivanju na bogato naslijeđe ove modne kuće, odlučila je izaći u susret nostalgiji za modnim revijama iz osamdesetih i devedesetih koja postoji u svakom modnom zaljubljeniku. Kako je to uspjela? Prije svega, rekreirala je tradicionalnu izdignutu modnu pistu na Place Joffre, kojoj je zatim dodala šušur, zvuk bljeskalica i gužvu fotografa koji se stiskaju uz rubove pistu pokušavajući uhvatiti najbolji kadar. Kako bi dodala retro senzibilitet, revija je završila modnom himnom Georgea Michaela ‘Freedom’. No referencama iz 90-ih tu nije bio kraj.

Chanel SS22 Paris

Svijet mode ponovno se zaljubio u retro stilove, a ni Viard očito nije imuna na njihove čari. Reviju su otvorili modeli u oskudnim kupaćim kostimima stiliziranih zlatnim nakitom. Kasnije, vidimo niske spuštene suknje koje otkrivaju dio tkanine donjeg rublja (uparene s beretkom s ‘Chanel’ s logotipom), a tradicionalno odijelo sa suknjom od tvida nadopunjeno je super kratkom rubom. Modeli su imali široke osmijehe dok su hodali, tu i tamo su se malo zavrtjeli, uživajući u bljeskovima mora fotoaparata. Kolekcija je završila nizom tankih haljina s leptir printom, koje su stvorene za bezbrižna poslijepodna.

Chanel SS22 Paris

Chanelova kolekcija za proljeće/ljeto 2022. bila je i podsjetnik zašto uopće imamo modne revije. Prošli su mjeseci od kada su mnogi brendovi zadnji put osobno predstavili svoje kolekcije, ali najuspješnije revije ove sezone one su koje su uhvatile osjećaj otpornosti i optimizma koji je iznimno bitan za veliki povratak mode.