Ova godina nas je ponovno podsjetila na sva čuda svijeta, zar ne? Putovanja su se vratila u prvi plan, a destinacije koje su bile zapostavljene sada sjaje u punom sjaju. Kroz izvještaje renomiranih magazina poput Condé Nast Traveler i Google-ova “Godina u pretraživanju”, otkrivamo koje su točno destinacije osvojile srca putnika diljem svijeta.

Google nam, naime, svake godine pruža uvid u najtraženije destinacije putem svog izvješća “Godina u pretraživanju”. Uvijek volimo baciti oko na ovakve izvještaje, jer mogu biti odlična inspiracija za planiranje nekih narednih putovanja.

Najpopularnije destinacije u 2023. godini

Grčka je (nimalo iznenađujuće) na ovoj prestižnoj listi zauzela prvo mjesto, kao pravi vladar s bogatom poviješću i očaravajućim otocima. Slijede je Italija, Španjolska, Portugal i Kipar, stvarajući popis koji mami ljubitelje putovanja.

A onda tu je jedno lijepo iznenađenje, naša Hrvatska, koja se ponosno smjestila na visokom petom mjestu. Nije li divno vidjeti kako se ljubav prema Jadranu i ljepotama naše zemlje prepoznaje diljem svijeta? 

Popis “najguglanije desetke” zaokružuju popularne egzotične destinacije poput Egipta, Malte i Maroka.

Deset najguglanijih destinacija u 2023. godini (od prve prema desetoj)

  1. Grčka
  2. Španjolska
  3. Italija
  4. Portugal
  5. Hrvatska
  6. Cipar
  7. Tajland 
  8. Egipat
  9. Malta
  10. Maroko

 

Foto: Pexels