Volite li DIY ukrase za Božić? Oni bi vam svakako mogli skratiti vrijeme kod kuće, ili njima možete brzo i efikasno zabaviti klince. Papirnati božićni ukrasi uvijek su dobar izbor jer su jednostavni, a efektni.

Možda ste jedna od onih osoba koja zazire od DIY prijedloga, a možda ste se baš ovog Božića odlučili okušati u jednome. Ako da, nema bolje ideje od papirnatih ukrasa. Lako ih je izvesti, a uklopit će se u svaki ambijent. Ovisno o tome kakve blagdanske ukrase volite, upečatljive i šarene ili minimalističke i u bazičnim bojama, za početak odlučite upravo to – u kojem smjeru želite krenuti. Ili kupite mnoštvo velikih šarenih papira i ponudite ih mlađima za zabavu. Tako ovaj DIY može postati i pravi trik za malo odmora.

Stvar je poprilično jednostavna. Papir omiljene boje ili uzorka (veličina papira ovisi o tome radite li manji ili veći ukras, oboje mogu izgledati jako šarmantno) preklopite na nekoliko dijelova. Možete krenuti s jednim probnim, kako bi isprobali širinu. Na njemu nacrtate oblik koji želite (tu se možete poslužiti i primjerice Pinterestom za inspiraciju) te ga jednostavno tako izrežete. Raširite papir i spojite ga na njegovim krajevima.

Ukrasi od papira, vjerojatno ste već i sami primjetili, najbolje će primjerice izgledati na prozorima ili ih smjestite u centar zbivanja, iznad blagavaonskog stola. Ako nas pitate, ovog Božića odlučite se za neutralne, zemljane i sive boje kako bi kreirali rustikalni Božić u svom interijeru.

Foto: Unsplash