Dopustite da vam ispričamo priču o najboljoj pizzeriji u Hrvatskoj. Nalazi se u šarmantnom Labinu, na trgu San Marco u Starom Gradu. I vrhunska pizza spravljena prema originalnoj talijanskoj recepturi i načinu pripreme, samo su neki od razloga zašto morate doživjeti ovo mjesto.

Pogled na Kvarner i Rabac s osunčane terase na malom trgiću San Marco jučer su imali sretnici koji su na vrijeme rezervirali svoj stol u pizzeriji Rumore ili su ga bili spremni čekati i do sat vremena. Mi smo odlučili uzeti pizze za van s čekanjem od 45 minuta i zapravo pojesti ih sa strane, na sunčanom zidiću spomenutog trgića, s onim istim pogledom na Kvarner. Promijeniti planove za nas jučer nije bila opcija jer smo čuvenu pizzu, o kojoj se priča otkad je Rumore otvorila svoja vrata u svibnju prošle godine, morali kušati. I sve pohvale i očekivanja su potvrđeni – u Labinu se jede najbolja talijanska pizza.

rumore pizzeria labin terrace

Pizzeriju Rumore otvorio je bračni par Gabrijela i Josip Gobo, i to odmah u prostoru do svog labinskog restorana Kvarner. Kako kažu, čekali su da se prostor do oslobodi te da u njemu krenu raditi svoju čuvenu pizzu iz krušne peći prema originalnoj talijanskoj recepturi, pri čemu su posebnu pažnju posvetili kvalitetnim namirnicama i samoj izradi tijesta. Naime, tijesto ukusne napolitanske pizze sadržava brašno, sol, vodu i kvasac te mora odležati 48 sati. Temperatura peći mora iznositi 450 stupnjeva, a pizza se peče svega 60 do 90 sekundi.

Tajna pizza iz kultne pizzerije Rumore

Tajne originalne pizze tim Rumore učio je kod maestra Salvatore Santuccija iz Napulja. Vlasnik Josip Gobo još je 2013. bio na tečaju kod spomenutog majstora za pravljenje originalne napolitanske pizze, a prilikom otvorenja pizzerije majstor Santucci je iz Napulja poslao još dvojicu pizzaiola stručnjaka kako bi obučavali hrvatski tim svim tajnama vrhunske talijanske pizze s juga. Pećnica je također stigla iz Napulja te je prozivod poznate talijanske manufakture Stefano Ferrara koja proizvodi peći za pizze već četiri generacije.

rumore pizzeria labin pizzas

Na jelovniku je 12 vrsta pizza, od čega šest tradicionalno napolitanskih te šest gourmet pizza s namirnicama našeg podneblja poput pršuta i tartufa. Jedan od gourmet favorita je pizza s pestom od pistacija, provolom (dimljena mozarella) i mortadellom IGP Bologna, posipana je parmezanom, svježim bosiljkom i pistacijom.

rumore pizzeria labin food

Osim pizza, ovdje možete kušati gourmet burgere, salate te saltimbocca (pizza sendwich). Deserti su ovdje također, iznimni. Svakako probajte tradicionalne talijanske canolle. Pizzeria Rumore je otvorena tijekom cijele godine od 11 do 22 sata, a nude i dostave za okolna područja. Ljubimci su u unutrašnji prostor pizzerije dobrodošli, kada to to dopušta vrijeme i epidemiološke mjere, naravno. Zasad, sjedite na sunčanoj divnoj terasi šarmantnog trgića u Labinu.

rumore pizzeria labin

flash!

Kada već provodite vrijeme u Istri svakako obratite pozornost na naše preporuke jer Istra je uvijek dobra ideja, a za slučaj da tražite smještaj u Labinu, predlažemo ga ovdje.

 

Foto: pizzeria Rumore Facebook