Istina je da ne traže svi iste kvalitete kad je riječ o partnerima. Ono što tražite u partneru, odraz je vaše osobnosti i vaših želja kada je u pitanju veza

Naravno, većina ljudi najprije gleda na kompatibilnost. No to se može odnositi na niz stvari. Stručnjaci kažu kako je najbitnije za stabilnu i dugu vezu da su partneri kompatibilni kada su u pitanju životne, unutrašnje vrijednosti i planovi za budućnost. Ne možete graditi vezu s osobom čiji se stavovi potpuno razilaze s vašim stavovima te, također, s osobom koja želi živjeti načinom života koji vama ne odgovara.

Dakle, podudaranje u stavovima i planovima za budućnost ukazuju na to da je netko osoba koju želite zadržati kraj sebe. No to nije jedini znak dobrog partnera s kojim vrijedi graditi odnos i budućnost. U nastavku vam donosimo sedam znakova koji jasno upućuju na to da je vaš partner osoba s kojom trebate koračati kroz život.

Pazi na sitnice

Stručnjaci kažu kako su sitnice ono što je bitno i ono što traje. No sigurni smo da to znate i sami. Kroz male znakove pažnje, vaš će vam partner uljepšati dan i pokazati da mu je stalo.

Ostaje i kad je najteže

Puno je lakše nestati kad je teško ili se pretvarati da se ništa ne događa nakon konflikta ili teške situacije. Ako je osoba spremna raditi na tome da bude bolje, razumjeti vašu stranu priče i otvoreno pričati o problemima, to znači da je predana toj vezi.

Tretira vas jednako

Iako apsolutno poražavajuć podatak, činjenica je da je velik broj veza onaj u kojima se partneri ne tretiraju s jednakošću. Ako primijetite da je vašem partneru vaša sreća jednako bitna, ako se vaš partner prema vama odnosi s poštovanjem i nikad se ne žali oko stvari koje čini za vas, temelj je to za čvrstu vezu.

Potiče vas na samostalnost

Baš kao i nejednakosti u vezi, posesivnost i ljubomora sastavni su dijelovi mnogih veza. Velika je vrlina znati pustiti partnera, poticati ga na samostalnost i osobni razvoj i rast. Ako primijetite da vas partner bodri u tome da najprije budete svoja osoba, znajte da vas neizmjerno voli i cijeni.

Nema neugodne tišine

Bitan dio veze je razgovor o teškim, ali i lijepim i lakim temama. No, isto tako, vrlo je bitna i tišina. Ako kraj partnera možete uživati bez ijedne riječi i ako vam međusobne tišine nisu neugodne i strašne, znak je to da doista uživate jedno u drugome.

Suosjeća i otvorenog je uma

Psiholozi i stručnjaci za veze kažu kako su suosjećanje te otvorenost za nove izazove, nove životne situacije i promjene vrlo bitni kad je u pitanju planiranje duge i stabilne veze. Ako vaš partner bježi od novih stvari i ne osjeća empatiju, razmislite želite li nešto ozbiljno s njim.

Tjera vas da budete bolja osoba

Naposljetku, najbitniji je znak onaj osjećaj koji se u vama stvori kad ste kraj partnera. Ako je vaš partner osoba koja vas tjera na osobni rast i ako zbog njega želite i mislite da možete više, znajte da ste našli pravu osobu.

Fotografija: Mayur Gala

Ostatak zanimljivih tema i vijesti iz područja veza i seksualnosti potražite na ljepotazdravlje.hr