Jučer je u Santa Monici održana 37. dodjela Independent Spirit nagrada za najbolje manje filmske i TV naslove iz prošle godine. Imamo popis dobitnika i najljepša zvjezdana izdanja s crvenog tepiha!

Ceremonije dodjela nagrada su se, izgleda, vratile iz virtualnog svijeta u onaj (nešto više) stvaran. Nakon što su se prošloga tjedna održale još jedne SAG nagrade, sada je na red došla i dodjela Independent Spirit nagrada. Ceremoniju su vodili Megan Mullally i Nick Offerman, a ovo je druga godina da se, uz filmske naslove, nagrade dodjeljuju i za televizijska te streaming ostvarenja.

Uspješni naslovi i dobitnici

Iako su filmovi s manjim budžetima pretrpili velike gubitke tijekom pandemije, ova dodjela nagrada za indie naslove potvrdila je da i tijekom teških razdoblja, filmska umjetnost pronađe način da ispriča svoje priče. Pobjednikom večeri mogao bi se proglasiti film The Lost Daughter, s nagradom za najbolji film i najbolju redateljicu – Maggie Gyllenhaal. Nagradu je osvojila i Taylour Paige za glavnu ulogu u filmu Zola, baš kao i Simon Rex u filmu Red Rocket. Najboljom sporednom glumicom proglašena je Ruth Negga, a sporednim glumcem Troy Kotsur. Na popis dobitnika upisali su se i Michael Sarnoski, Vanessa Block, Thuso Mbedu, Lee Jung-jae i mnogi drugi, a naslovi koji su također odnijeli pobjedu u svojim kategorijama su 7 Days, Summer of Soul, Drive My Car i Reservation Dogs.

reservation dogs
Glumačka postava serije Reservation Dogs preuzima nagradu za najbolji ansambl u seriji prema novom scenariju

Ceremonija nija zaobišla ni goruću temu rata u Ukrajini pa su tako prezenteri poput Ruth Negge, Kristen Stewart i Javiera Bardema podijelili svoje misli i molitve usmjerene prema ukrajinskom narodu. Voditelji dodjele bili su još jasniji u svojem izražavanju mišljenja o trenutnoj situaciji te su ruskom predsjedniku pokazali – srednji prst.

Nick Offerman i Megan Mullally
Voditelji dodjele Nick Offerman i Megan Mullally
Na crvenom tepihu

Prije same ceremonije i dodjele nagrada, brojna više i manje poznata imena prošetala su red carpetom u šarolikim i pomalo opuštenim kombinacijama. Odabrali smo najzanimljivije kombinacije!

maggie gyllenhaal
Maggie Gyllenhaal
kristen stewart
Kristen Stewart
sydney sweeney
Sydney Sweeney
andrew garfield
Andrew Garfield
lily james
Lily James
troy kotsur
Troy Kotsur
daisy edgar jones
Daisy Edgar Jones
sebastian stan
Sebastian Stan
jennifer beals
Jennifer Beals

 

Foto: Alberto E. Rodriguez/ Amy Sussman/ Getty Images