Sezona dodjela nagrada još nije gotova. Nakon čak tri godine vratila se i dodjela prestiže nagrade Tony koja obilježava najbolje predstave i mjuzikle s Broadwaya. Evo kako je izgledala sama ceremonija održana u Radio City Music Hallu u New Yorku, ali i pripadajući crveni tepih!

Pandemija je znatno utjecala na industriju zabave, a dokaz za to je dodjela nagrade Tony koja se tek nakon tri godine sada ponovno vratila na svoj uobičajeni termin. Ovogodišnja 75. dodjela obuhvatila je umjetnički rad od veljače 2020. godine do svibnja ove godine, a kao voditeljica trosatnog showa odabrana je nedavno Oscarom nagrađena glumica Ariana DeBose. Tijekom showa izvedene su brojne spektakularne točke iz nominiranih i dobitničkih predstava, koje su još jednom dokazale da je Broadway sasvim poseban svijet koji maštu predbacuje u stvarnost.

Dobitnik nagrade za najboljeg glumca u mjuziklu Myles Frost izvodi točku iz predstave “MJ”
Hugh Jackman i Sutton Foster izvode točku iz predstave “The Music Man”

Dug popis dobitnika

Između ostalih, prestižne nagrade za svoj rad dobili su Myler Frost za najboljeg glavnog glumca u mjuziklu „MJ“ i za Joaquina Kalukango za glavnu glumicu u mjuziklu „Paradise Square”. Što se tiče igranih dramskih predstava, nagrađeni su Simon Russell Beale za glavnu mušku ulogu u predstavi “The Lehman Trilogy” te Deirdre O’Connell za glavnu glumicu u predstavi „Dana. H”. Najboljom predstavom proglašena je “The Lehman Trilogy”, a najboljim mjuziklom preglašen je „A Strange Loop”, čime je Jennifer Hudson kao producentica, postala 17. nositeljica EGOT akronima, u prijevodu, osoba koja je dobitnica Emmya, Grammyja, Oscara i Tonyja! Titulu najboljeg redatelja/ice mjuzikla, odnosno igrane dramske predstave ponijeli su Marianne Elliott za “Company” i Sam Mendes za “The Lehman Trilogy”.

Glumačka postava predstave “The Lehman Trilogy” preuzima nagradu za najbolju novu predstavu

Elegantan i odvažan crveni tepih

Broadway je mjesto poznato po određenom blještavilu, pa svečane toalete na prigodnom crvenom tepihu nisu u tome zaostajale. Crne haljine ukrašene kristalićima, odvažna muška odijela i outfiti u jarkim bojama ono su što nam je zapelo za oko. Donosimo pregled nekih od najupečatljivih glamuroznih izdanja u kojima su se pojavile globalne zvijezde!

Jessica Chastain (Gucci)
Sarah Paulson (Moschino)
Hugh Jackman (Tom Ford) i Sutton Foster (Dolce & Gabbana)
Ariana DeBose (Boss)
Billy Porter
Julianne Hough (Pamela Rolland)
Gabby Beans
Vanessa Hudgens (Schiaparelli)
Zach Braff
Ruth Negga (Armani)
Marcia Gay Harden
Sam Rockwell i Leslie Bibb
Cynthia Erivo (Giambattista Valli)
Lea Michele (Cong Tri)
Utkarsh Ambudkar (Bode)
Kara Young
Uzo Aduba (Cong Tri)
Jennifer Hudson

 

Foto: Dimitrios Kambouris/ Jemal Countess/ Theo Wargo/ Getty Images