Mikrostrujni tretmani lica postali su jedan od najpretraživanijih pojmova posljednjih mjeseci. Istražili smo zašto su mikrostrujni uređaji postali najveći hit beauty svijeta

Terapije LED svjetlom, microneedling… Sve su to popularni tretmani koje dobro poznaju iskusni beauty zaljubljenici. Međutim, posljednjih se mjeseci najviše priča o neinvazivnom tretmanu koji je toliko dobar da se jedan uređaj vrlo brzo vinuo u vrh popisa omiljenih beauty gadgeta.

Riječ je o mikrostrujnim uređajima koji daju brz i efikasan učinak liftinga, da se mnogi po forumima i recenzijama kunu kako su ih odvukli od odlaska pod nož. S obzirom na to da u svome nazivu ima riječ “struja”, mnogi se pitaju kako uopće funkcionira i je li tretman bolan, kao i kojem se brendu treba okrenuti. Stoga smo istražili zašto je mikrostrujni uređaj najtrendi skincare proizvod godine!

Što je mikrostruja?

Iako u posljednje vrijeme više čujemo o njoj, zapravo se počela koristiti još u 80-ima prošloga stoljeća, i to za stimulaciju mišića kod ljudi s raznim zdravstvenim stanjima. S godinama naš metabolizam usporava, a smanjuje se i snaga bio električne struje koju proizvodi naše tijelo. To dovodi do opuštene kože, narušenih kontura lica i pojave mrskih nam bora. Mikrostruja je električna struja niske frekvencije koja u obliku nježnih valova prodire ispod kože i tkiva te stimulira mišiće lica.

Nakon što je postalo jasno da mikrostruja daje izuzetan lifting lica, industrija ljepote je brzo integrirala mikrostruju u svoje tretmane. Riječ je o niskoj razini električne struje koja, kad je u kontaktu s vašom kožom, doslovno teče kroz mišiće te ih tako trenira da se zategnu. To ujedno znači i da mikrostrujni uređaji ne djeluju površinski, već “glancaju” mišiće, što daje brze, ali ne privremene rezultate, već one dugoročne koje su pravi sinonim za anti-aging.

Može li se tretman lica mikrostrujom raditi kod kuće?

Iako na prvu djeluje kao nešto za što biste trebali zakazati tretman, zapravo je sigurno i vrlo učinkovito tretman mikrostrujom raditi kod kuće. Ako nemate problema sa srcem (primjerice, imate ugrađenu premosnicu), imate epilepsiju, kronične upalne akne ili ste trudni, sigurno je koristiti mikrostruju za učinak koji daje zaglađenu kožu.

Mikrostruja nije bolan tretman, jedino što se mogu osjetiti sitni trnci na koje se naviknete i nisu nelagodni. Uređaji za tretman kod kuće koriste niži električni naboj, tako da – problema nema.

Kao i sa svakim kvalitetnim proizvodom koji donosi vječne učinke, uređaj za mikrostrujni tretman želite polako uvoditi u svoju rutinu na duge staze, umjesto da idete na jednokratni tretman ili zaboravite na uređaj u svojoj beauty ladici. Započnite s nižim intenzitetom i kasnije krenite češće i s jačim intenzitetom.

Kako odraditi tretman mikrostrujom kod kuće?

Ako ste konačno odabrali svog mikrostrujnog ljubimca, sigurno ste počeli pretraživati upute za korištenje po internetu. Ono što je vrlo važno jest pripremiti kožu prije uporabe uređaja.

Prvo je morate temeljito očistiti sredstvom za čišćenje bez ulja (koji su prepreka struji!) i osušiti ručnikom kako ne bi bilo ostataka proizvoda. Nakon toga, važno je nanijeti provodljivi gel kako bi mikrostruja imala pristup vašim mišićima. Za to je potreban formulirani gel koji je ciljano kreiran za mikrostrujne uređaje, na bazi su vode i glavni partner u anti-aging učinku.

Najbolji kućni mikrostrujni uređaji za lice

Kada je riječ o mikrostrujnim uređajima za kućnu upotrebu, skin-tech brend NuFace uvelike dominira već nekoliko godina. Njihov NuFace Fix nagrađivani je beauty uređaj namijenjen zaglađivanju bora na području oko očiju, čeonom području te području iznad usana. Uređaj dolazi s posebno kreiranim FIX Line Smoothing Treatment serumom koji provodi mikrostruju do mišića lica, istovremeno hidrirajući kožu lica.

Mikrostruja koju ispušta NuFace uređaj oponaša prirodnu struju koju proizvodi naše tijelo te vraća normalnu frekvenciju stanicama oporavljajući ih što rezultira utjecajem na produkciju glavnih strukturnih proteina, elastina i kolagena, poboljšava crikulaciju, što omogućava tkivu prokrvljenost i da bolje apsorbira nutrijente te lakše izbacuje toksine. Na taj način ovaj uređaj trenira mišiće lica, popravlja konture i umanjuje fine linije i bore.

S obzirom na njegovu veličinu i oblik odličan je uređaj za “on the go” primjenu te stane u svaku torbicu. Tu je i NuFace Mini beauty, uređaj za primjenu na većim površinama lica i vrata. Pomaže istaknuti konture lica, sprječava pojavu prvih bora te gubljenje tonusa mišića lica. Ovaj uređaj aktivira mišiće lica uz pomoć mikrostruje te ih na taj način trenira i radi na tonusu i zategnutosti kože, a koristi se uz NuFace primer.

Neovisno o tome koji vam NuFace uređaj postane najbolji prijatelj, korištenje je izuzetno jednostavno – svako područje potrebno je tretirati tri do pet minuta dnevno i važno ga je koristiti pet dana u tjednu, a rezultati su vidljivi odmah. Nije naodmet reći niti da je potvrđeno i da djelovanje mikrostruje također pridonosi efektu punijih usana!

Trenutačno je na stranici Roxbeauty.hr dostupna limited edition kolekcija koja uz NuFace Mini uređaj uključuje serum s peptidima te posebnu kremu za učvršćivanje, kist za detaljno nanošenje seruma prije tretmana te torbicu za spremanje uređaja.

 

Foto: PR, Mathilde Langeman/Unsplash