S obzirom na to da je ljeto počelo, zanima nas – što će se nositi na noktima u nadolazećim mjesecima? U potrazi za odgovorom istražili smo koje su trendove ove sezone uočili zagrebački nail art saloni u kojima je manikura postala umjetnost

Ljetna manikura može biti jako zabavna, pa čak i klasična, jednostavna francuska manikura koja kroz maštoviti dizajn postaje – uzbudljiva. Upravo je ovo jedan od trendova koji ćemo viđati na noktima ovoga ljeta, a što je još ove godine in u svijetu manikura otkrili su nam zagrebački nail art saloni, a neki od njih su i walk in. Evo inspiracije!

Manifaktura

@manifakturanailbar

Gdje: Ul. Republike Austrije 23

„Kobalt plava je trenutno preuzela inače omiljenu ljetnu bijelu boju, a i pastelne boje u nijansama žute i ljubičaste su ove godine totalni trend. Ipak, najviše se igramo s različitim neonskim bojama, ne samo na klasično nalakirani način, nego i u nail artu. Kao još jedan hit izdvojio se nail foil art, a najpopularnija je zlatna folija koja efektno izgleda na svim ili samo ponekim noktima kao detalj. Trendseterice i dalje vole minimalističke manikure s prozirnim lakom i detaljima u bojama, a radimo puno tankih linija, apstraktnih forma, cvjetnih uzoraka i french na sve moguće načine. S druge strane, ovoga ljeta vrlo su aktualni i mliječni nokti. Radi se o lagano prozirnim bojama u bijelim i nježno rozim nijansama, a ovakav tip manikure odličan je izbor za sve prigode jer nokti izgledaju potpuno prirodno i njegovano“, ističe Julia Kravos.

 

Pink Rabbits

@pink_rabbits

Gdje: Dora Body Studio, Smičiklasova 22

„Ljeti se na noktima uglavnom najviše vole pastelne boje, a takve manikure volim nazivati candy manikurama i one uvijek izgledaju jako kul. Njih često radim na način da svaki nokat obojam drugačijom bojom. Ovoga ljeta jako je popularna i manikura sa životinjskim printom na jednoj ruci, a na drugoj manikura u jednoj block boji. Također, ljetni must-have su prigodni motivi voća poput limuna, lubenica ili jagoda, a takve manikure posebno se ističu na kratkim noktima u mat verziji jer odaju edgy i artsy izgled“, objašnjava Paula Kraljević.

 

Nokti LaLa

@noktilala

Gdje: Jurišićeva 19/1

„S dolaskom toplijih dana svake godine raste i interes za manikurama u vedrijim i jarkim bojama. Najveći trend ove godine su neon lakovi s izuzetno pigmentiranim bojama, koji njegovane nokte i ruke stavljaju u prvi plan te vizualno podižu svaku odjevnu kombinaciju. Uz to, ove su godine u trendu razigrani motivi, odnosno linije i apstraktni dizajn te uvijek prisutni french u različitim varijacijama. Primijetili smo i sve veću osviještenost klijentica o kvaliteti materijala te antialergijskim lakovima i gelovima za nokte, što svakako pozdravljamo i u skladu s tim nastojimo u potpunosti ispuniti njihova očekivanja“, otkriva Alena Bingula.

 

Nail Garden

@nailgarden_zg

Gdje: Lastovska 13

„Ovoga ljeta mnoge klijentice odlučuju se na višebojne kombinacije, ali moramo priznati da je u Nail Gardenu to neka konstanta, a boje biramo sukladno godišnjim dobima. Aktualne su žarke boje i obožavamo color-block, a igramo se i životinjskim uzorcima, kao i drugim motivima poput smajlića, munjica, voća. S druge strane, podržavamo i onu apsolutnu basic stranu manikure – polutransparentne neutralne lakovi koji daju onaj zadovoljavajući clean i prirodan look koji odgovara svakoj odjevnoj kombinaciji i spašava nas od očitog izrasta”, ističe Sandra Crnčec.

 

RAŠPA

@noktiraspa

Gdje: Ferde Livadića 19

„U RAŠPI u zadnje vrijeme imamo jako puno upita za francusku manikuru u svakakvim varijantama – vrhovi noktiju u različitim, često pastelnim bojama, klasični french s bijelim vrhom ili kosi french, a popularne su i izvedbe s glitterom. Ljeto iz nas izvlači malo više hrabrosti pa smo skloniji kombinirati boje koje inače ne bismo. To zasigurno ima veze i s tenom jer je tamnija koža zahvalnija za puno širi spektar lakova. Traže se i pink manikure, a ne zaostaje ni morski nail art, odnosno kombinacija plave i bijele boje koja na noktima stvara dojam mora koje većina nas voli i priželjkuje. Popularne su i clean manikure uz nezaobilazni tretman IBX-om kako bi se uz kožu i kosu, od sunca i mora zaštitili i – nokti“, zaključuje Marina Pavlović.

 

Foto: Manifaktura/ Nokti LaLa/ Pink Rabbits/ Nail Garden/ RAŠPA