Tema novog izdanja Vrtlarenja je umjetnost i roditeljstvo. Umjetnost kao profesija, bilo ona likovna, glazbena, dramska i dr., često je od javnosti percipirana nestalnom, bez pravila i rasporeda. A zapravo se radi o ozbiljnoj profesiji (kao što je i svaka druga) koja upravo zbog svojeg specifičnog karaktera i radnog vremena postaje izazov roditeljima

Biti umjetnik po profesiji i biti roditelj možda je jedan od najzahtjevnijih poteza koje su ovi profesionalci napravili u svojim životima. Upravo o pitanjima i izazovima roditeljstva umjetnika razgovarat ćemo s Petrom Podnarčuk – majkom, grafičkom dizajnericom i dizajnericom umjetničkog nakita, Lucijom Stanojević – majkom, violinisticom i autoricom priča za djecu, Karlom Pudar – majkom, kustosicom i producenticom u kulturi te Asimom Ugljenom – ocem i glumcem.

I umjetnici su roditelji!
Kako je biti umjetnik-roditelj?
Kako je biti roditelj novog doba?
Umjetnost ili igra… ili oboje?

Vrtlarenje: Umjetnost i roditeljstvo ovog puta predstavlja vizual umjetnice Pauline Jazvić pod nazivom „Tell me a Story…“, a koji prikazuje odnos roditelja i djeteta s dozom humora i ironije.

O Vrtlarenju:

Uglavnom nemamo priliku upoznati ljude koji stoje iza filmova, izložbi, kazališnih predstava, plesnih koreografija i drugi kreativnih projekata. Na Vrtlarenju možete upoznati kreativce i kulturnjake kao osobe koje, uz svoje profesije, imaju i hobije, strasti, kućne ljubimce, omiljena mjesta za izlaske, omiljenu vrstu glazbe, hrane, zabave…

Vrtlarenje se okuplja jednom mjesečno u Grif Bar Zagreb, svaki put s novom temom druženja, a očekuju vas razgovori s umjetnicima, projekcije, edukativna predavanja i radionice za djecu i odrasle, pop-up izložbe, glazbene, plesne i scenske produkcije i još mnogo zanimljivih događanja.

Pratite Vrtlarenje na Facebooku i Instagramu, a poslušati ga možete i na Radiju Student (100,5 MHz) svaku predzadnju nedjelju u mjesecu, u 19 sati.

Prošle emisije možete poslušati ovdje.

Ilustracija: Paulina Jazvić