Iako smo navikli na kontroverze na dodjelama nagrada, ove je godine MTV VMA proglašen najproblematičnijim dosad

MTV Video Music Awards već godinama zovu noćnom morom. Upravo ondje moglo se čuti kako Nicki Minaj govori Miley Cyrus “What’s Good?!”, gdje se na stageu svi ljubakaju radi nekog šokantnog efekta koji je svima prestao biti interesantan, gdje je Diana Ross uhvatila Lil Kim za dojku, gdje je Kanye oduzeo Taylor Swift mikrofon.

Možda smo mislili da smo ove godine vidjeli sve (poput fizičkog napada na Chrisa Rocka), ali uvijek dodjele žele biti ekstravagantne – ne u kvaliteti sadržaja, već to poprate nekim kontroverzama o kojima će svi pričati, bez da su se oni puno potrudili.

Kako vole reći, dodjela nagrada na kojoj se Beyonce ne bi pojavila niti mrtva ove je godine opet privukla pozornost, a uoči ovogodišnje dodjele kružile su glasine o pojavljivanju Johnnyja Deppa. Za dodjelu nagrada koja već gotovo cijelo desetljeće smatraju prosječnom i praktički irelevantnom, ovo je ispala kap koja je prelila čašu. Ono što se zapravo dogodilo bilo je nešto između dosadnog i turobnog, konačni dokaz da je nekoć velika i poprilično glavna dodjela glazbe odavno prestala služiti ikakvoj svrsi i promicanju trendova.

Metaverzum je bila stalna tema ovogodišnjeg showa, s mnogo referenci na novu tehnologiju na glavnoj pozornici i izvan nje. Dodjelu je obilježila i činjenica da je Taylor Swift najavila novi album, no ni to im nije baš nešto previše pomoglo. Popisali smo teme o kojima se najviše priča.

Lip-syncanje

MTV dodjela nagrada je notorna po tome da izvođači ne izvode vlastite pjesme, pa i da ne uvježbaju da makar ne bude neugodno. Ove godine najviše se pričalo o Blackpink koji su skoro i zaboravili na mikrofone.

Lizzo i njezin govor

Prihvaćajući nagradu Video for Good za About Damn Time, Lizzo je iskoristila trenutak da ne tako suptilno baci sjenu na repera Ariesa Spearsa, koji ju je nedavno izvrijeđao u intervjuu. Naime, za podcast je izjavio kako ne može komentirati njezinu glazbu jer jedino što vidi je da izgleda užasno. Lizzo je odgovorila: “A sada, kret*nima koji su imali nešto za reći o meni! Ma znate što, neću reći ništa. Uvijek me pitaju zašto ne odgovaram na uvrede, a jedino imam za iskomentirati: “Cause I’m winning, ho! Big b-tches are winning!” Pojedinima je cijela stvar bila super, ali većini je jednostavno bio već pomalo isprani način za rješavanje ovakvih situacija. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MTV (@mtv)

 

 

Pravda za MILF-ače

Yung Gravy i majka Addison Rae, Sheri Easterling, debitirali su kao par na VMA dodjeli, a u fokusu je bila njihova razlika u godinama. Sve bi to bilo ok, da popularni reper nije CIJELO VRIJEME govorio kako ga privlače majke. “I love MILFS, and she’s the queen of MILFS (Mom’s I’d Like To F*uck)”, jedino što je stalno govorio i internetu počeo ići na živce. Jer ako ženama nešto ne treba, jest potvrda muškarca po nekim tamo dodjelama nagrada da iako su majke, da su zgodne i željene. Još se uvijek većina na društvenim mrežama nada da je riječ o PR patki.

Johnny Depp se ukazao

Da, ovo je bilo dovoljno da izazove ogromnu, ako ne i najveću kontroverzu MTV nagrada ikada, a u svojoj košari ih imaju poprilično. Jasno je da su planirali izazvati dramu i podići gledanost jer im drastično pada posljednjih godina, a opet se nekako izvući tako da Deppu ne daju zaista neku ulogu. Tako su ingeniozno odlučili staviti ga u NFT astronautsko odijelo i prikazali ga kako lebdi na pozornici. “Znate što? Trebao mi je posao!”, rekao je u prvome obraćanju, a kasnije se našalio na društvenim mrežama i pridodao da je dostupan za rođendane, bar micve, vjenčanja i slične manifestacije. Iako je možda pokušaj glumca da se vrati u vedru osobu koju je nekoć predstavio svijetu prije suđenja Amber Heard, ali taj je potez sigurno u najboljem slučaju djelovao zbunjujuće.

Pogotovo otkad je par mjeseci nakon suđenja s Amber Heard netko od njegovih obožavatelja objavio sve dokumente, čak 6600 stranica, koji su bili vezani za parnicu (u prijevodu – oni koji nisu bili dotad javni) gdje se ispostavilo da je Depp pisao i radio zastrašujuće stvari. To je dovelo do toga da su mu brojni poznati “odlajkali” objavu kojom je slavio pobjedu otkako je porota u okrugu Fairfax u Virginiji utvrdila da ga je Amber Heard oklevetala u svom autorskom tekstu za Washington Post. No zaboravljeno je da je Visoki sud pravde kasnije presudio da je 12 od 14 incidenata nasilja za koje je Heard tužila Deppa “u velikoj mjeri istinito”. Zbog cijele situacije, mnogi na društvenim mrežama govore kako će od sljedeće godine bojkotirati dodjelu, a neki su bez filtera nazvali dodjelu “odvratnom i očajnom”.

 

Foto: Michael Loccisano/Getty Images for MTV/Paramount Global