Vrijeme je za novo lice u našoj rubrici Modni/Crush. Ovoga tjedna upoznajemo vas s mladom djevojkom koja je nas inspirirala svojim stilom, a Nanushku svojim – talentom. Ovo je Josipa Orašanin!

Njen instagram na prvu nam se svidio jer je nepretenciozan i nefiltriran kolaž stvarnih trenutaka, a onda smo našu fascinaciju odlučili predstaviti i vama. Otkrila nam je sve o tome kako izgleda rad za veliki modni brend, na koji način svoju modnu inspiraciju crpi iz obiteljskih krugova i što točno misli o trendu mini torbica.

josipa orašanin

Tko je ukratko Josipa?

Josipa je prije svega entuzijast. Nakon toga sam također i asistent kreativne produkcije, a većinu svog slobodnog vremena provodim s kamerom s obzirom da je videografija moja velika ljubav.

Radiš u mnogima omiljenom i svjetski poznatom brendu Nanushka. Kako je došlo do suradnje i što nam možeš otkriti o radu tamo?

Provela sam 6 mjeseci u toj firmi radeći kao stažist te su me nedavno nakon završetka faksa pozvali na poziciju asistenta kreativne produkcije. Posao zahtijeva jako puno od osobe, psihički i fizički, ali kada uživaš u onome što radiš, ništa ti nije problem. Moja svakodnevica se sastoji od mješavine administrativnog posla, poput planiranja putovanja ili pakiranja odjeće i asistiranja na setu. Bez obzira na zahtjevnost, sve se isplati u trenutku kada si na snimanju i vidiš ispred sebe završni produkt, kao i zadovoljstvo prisutnih ljudi. Također, pomaže mi činjenica da radim za tvrtku u čiju priču i svrhu vjerujem, posebice zato što teže prema održivoj modnoj industriji.

josipa orašanin

josipa orašanin

Kako bi opisala svoj stil?

Udobno i slojevito.

Kada si otkrila ljubav prema modi?

S obzirom na to da sam odmalena bila okružena modom, moglo bi se reći da je za mene tu ljubav zapravo otkrila moja obitelj.

Koji ti je najdraži komad u ormaru?

Mislim da će to zauvijek biti crni oversized vuneni kaput koji sam za 20 eura kupila u vintage dućanu u Madridu, a sigurna sam da će me grijati dugo, dugo.

josipa orašanin

josipa orašanin

Tko su ti modne inspiracije?

Moje modne inspiracije pretežito potiču iz moje familije. Od mog tate, koji mi je poklonio prve dizajnerske vintage komade koje je nosio u devedesetima, kume koja je moj modni uzor odmalena te bake koja svaku sezonu otvara svoj ormar za mene.

Bez kojeg komada ne bi mogla zamisliti svoj look?

Bez dobrog kaputa. Zato mi ljeto teško leži.

josipa orašanin

josipa orašanin

Estetika kojeg dizajnera ti je najprivlačnija?

Volim estetiku J.W. Andersona, a posebno njegov dizajn za Loewe.

Koji trend ti se nikako ne sviđa?

Mini torbice u koje jedva stanu ključevi od stana.

Postoji li nešto što nikada ne bi obukla?

Netko me pitao isto ovo pitanje prije par godina, a par mjeseci kasnije sam se ugrizla za jezik jer sam obukla baš taj komad za koji sam rekla da nikada ne bih. Tako da ne, vjerojatno ne postoji ništa što nikada ne bih obukla.

josipa orašanin

josipa orašanin

Koje osnovne komade preporučuješ kod izgradnje jednostavnijeg, održivog ormara, odnosno koji su must-have komadi u capsule garderobi?

Dobar par hlača, kvalitetan kaput i dobar T-shirt.

Kojim se pravilima vodiš pri kombiniranju komada, kako spojiti super outfit?

S obzirom na to da sam zadnjih nekoliko godine stalno u pokretu, za mene je udobnost najbitnija. Kada vidiš da se osoba osjeća udobno u onome što nosi, možeš spojiti sve nespojivo u najbolji outfit ikada.

Koga bi s naše scene nominirala za naš sljedeći modni crush?

Nominiram Paulu Pavlović čiji vintage stil obožavam!

josipa orašanin

Foto: Instagram