Mlada pjevačica Iva Lorens pravo je otkriće na regionalnoj sceni. Njene odlične pjesme stalno su nam na playlisti, jedva čekamo vidjeti njen nastup na nadolazećem izboru za pjesmu koja će predstavljati Srbiju na Euroviziji, a posebno nam se sviđa i njen modni stil. Sve su to bili razlozi da je pozovemo u našu rubriku “Modni/Crush”.

Simpatična Iva voli haljine brenda Sandasimona ( kao i mi!), dobre jakne i kapute, stil Alexe Chung te se ne boji hrabro miješati printove i igrati s modom. Što nam je još otkrila o svom viđenju mode i stila, svakako otkrijte u zanimljivom intervjuu koji slijedi!

u haljini Sandasimona

-Tko je ukratko Iva? Kako biste samu sebe opisala?

To je pitanje na koje ja svake godine dodajem po par rečenica ili menjam neku staru. Iva je u svojoj trenutnoj fazi kada saznaje da je verovati u sebe i svoju intuiciju najbitnije. Mislim da sam prošle godine kalkulisala da li ja nešto mogu da uradim ili ne, sada mi je više stav “i da ne znam, savladaću”. Tako da ukratko bih opisala sebe u 2024 kao sposobnu i radoznalu.

-A kako biste opisala svoj stil?

Moj stil se dosta menja iz godinu u godinu, odrasla sam u kući gde je moda bila način izražavanja i večna igra. Postoje komadi koji su večni, njih se držim, dobar kaput, dobra kožna jakna. Jako volim statement komade. Nešto simple i onda nešto wow.

-Kada ste otkrili ljubav prema modi?

Tu se ja nikad nisam pitala, ona je samo oko mene jer mi se mama bavi modom. Vremenom sam uz nju naučila sve što znam, često mi se smeju kad samo proletim kroz radnju pipkajući stvari da osetim koji je materijal. Bolje kupiti kvalitetan komad nego uvek davati sumanuto na sintetiku. Tu sam stvorila tu ljubav kad sam shvatila da zaista neki komad može trajati pa čak i duže od jednog života.

-Najdraži odjevni komad u ormaru?

Dobro pitanje, kožni mantil vintidž, naravno od mame i bajkerska jakna sa buvljaka iz Berlina.

-Tko su vam modne inspiracije?

Iako ja volim statement komade i nekada čak i napadan stil, jedna od mojih inspiracija od malena je Alexa Chung. Ona je tako effortless i večna, volim što se ne boji da ponovi komad i na njoj se vidi da je sve kvalitetno, a ne skupo. Ne vodi se po skupoći i ne zna se šta nosi ako ne pratiš modu za razliku od drugih. Ne volim novokomponovane “modne ikone” mislim da to što one promovišu može svako, jurenje trenda kako bi kapitalizam uvek bio aktuelan, aplauz za njihove stilistkinje ali više cenim nekoga kao što je Blake Lively koja se sama oblači.

-Bez kojeg komada ne bi mogla zamisliti svoj look?

Dobre jakne. To je ono što se prvo vidi, time završavam svoj outfit. Volim da ih koristim kao da su aksesoari, neko naočare, nakit i kape, ja te stvari stalno gubim tako da jakna/kaput/mantil/bunda.

u haljini Sandasimona

-Estetika kojeg dizajnera vam je najprivlačnija?

Thierry Mugler devedesetih, sećam se da sam gledala te revije na youtubeu kad sam bila mala. Galliano kada je radio za Dior 2000tih i ponovo John Galliano za Maison Margielu Haute Couture ove godine.

-Koji trend vam se nikako ne sviđa?

Ja bih volela da nema trenda jer moda nije trend nego načim izražavanja. Ugg čizme i Crocs i helanke.

-Postoji li nešto što ne bi nikada obukla?

Ugg čizme/Crocs/helanke van treninga ili hikinga.

-Kojim se pravilima vodite pri kombiniranju komada, imate li savjet kako uvijek složiti super outfit?

Nemojte da vas bude strah da mešate printove, naravno s ukusom. Lepota je u tome da se igraš, a najbitnije je znati da je sve do toga kako neko nešto nosi a ne kako mu stoji. Ukoliko to zvuči zahtevno, uvek je tu bela majica, farmerke, crni kajš, čižme i kaput, ja taj look zovem Monika iz serije Prijatelji. Simple.

-Koje osnovne komade preporučujete kod izgradnje jednostavnijeg, održivog ormara, odnosno koji su must-have komadi u capsule garderobi?

Dobra kožna jakna, još bolje ako je od mame ili tate, farmerke koje su preživele pola života s tobom, ja često kada nađem dobar kroj farmerki kupim ih u različitim bojama (svetli denim/tamni denim itd.), dobro strukirane košulje, dobar kaput pre svega topao ako ste kao ja i ne volite da se oblačite slojevito. Iskreno pre svega ovoga je najbitnije samo da je dobrog održivog materijala.

-Koga bi s regionalne scene nominirala za naš sljedeći modni crush?

Karla Zelić zauvek, ako ne Karla onda Elena Kitić jer je takođe cura koja se sama oblači.

Foto:  instagram @ivalorens