Suknje su neizostavan komad odjeće, ali jako je važno znati odabrati pravi model za sebe. Ovo su suknje koje biste trebali nositi ako želite vizualno izdužiti figuru.

Uz haljine, suknje su glavna odjeća koju nosimo kada su ljetni dani izuzetno vrući. No, ako želite kreirati iluziju visine trebali biste obratiti pozornost na sljedećih nekoliko stvari.

Na što treba obratiti pažnju prilikom odabira suknje?

  • Odlučite se za suknje koje su iznad koljena ili do sredine bedara. Preduge suknje vizualno će vam skratiti noge, dok ćete u prekratkim suknjama izgledati niži nego što jeste.
  • Suknje A-kroja ili lepršave suknje idealne su za niže žene. Ovi su krojevi postavljeni u struku i šire se prema dolje, stvarajući trapezoidni oblik. To pomaže stvoriti iluziju duljih nogu.
  • Suknje visokog struka također stvaraju dojam dužih nogu i naglašavaju struk.
  • Ako volite printeve, onda je najbolje odabrati sitne i proporcionalne printeve. Suptilni uzorci izgledat će sjajno, dok vas veliki ispisi mogu učiniti sitnijima.
  • Suknje od laganih tkanina idealne su za ljeto. Suknje od teških materijala kradu pokoji centimetar visine.
Zara

Suknja s volanima

Možete se odlučiti za kratku suknju u kojoj volani stvaraju iluziju sličnu A-kroju i tako vizualno dobiti koji centimetar na visini. Odaberite ovakvu suknju u neutralnim bojama poput crne i bijele kako biste je lako kombinirali uz bluze i košulje.

Asimetrična suknja

Suknje asimetričnog kroja definitivno su jedan od najpopularnijih trendova ove sezone jer imaju lijep kroj koji dobro stoji svim tipovima tijela. Idealno je ako suknja ima prorez jer on također izdužuje figuru.

Zara

Suknje s prorezom

Ako želite nositi suknju dužine ispod koljena, odlučite se za one s prorezima. Ističu figuru, a prorez može biti s bočne ili prednje strane, ovisno o dizajnu.

Pareo suknja

Pareo suknje idealne su za ljetne vrućine. Ističu struk, a asimetrije koje stvaraju nabori vizualno izdužuju noge.

Foto: Zara