Ovog ljeta Miu Miu pokreće odličan koncept pod nazivom “Summer Reads”, a riječ je o projektu koji će biti koncipiran kroz postavljenje kisoka u različitim gradovima na kojima će biti dostupne knjige ženskih autorica. Gradovi u kojima će kiosci biti postavljenu su New York, Milano, Pariz, Tokio, London, Hong Kong, Seoul, Shanghai i Hong Kong, a osim sjajne inicijative, dizajn kioska osvaja na prvi pogled.

Jedan od ciljeva ovog projekta jest fokusiranje jakih ženskih književnih imena i djela koja utječu na društvene struje te ostavljaju značajan trag. Naime, kroz probrane naslove, Miu Miu nastoji ukazati na borbu za ravnopravnost kroz nešto zanimljiviji pristup koji će zasigurno privući znatiželjne prolaznike, a kao što smo naveli, kiosci su i estetski vrlo lijepi te je svaki od njih posebno dizajniran kako bi zadržao pozornost. Isto tako, posjetitelji kioska moći će besplatno dobiti neke od knjiga iz ponude.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Miu Miu (@miumiu)

Naslovi koji će se moći pronaći uključuju autobigrafski roman “Jedna žena” autorice Sibille Aleramo koji govori o ženskoj emancipaciji, a tu je i autorica Jane Austen s posthumnim romanom “Nagovaranje”. Također, bit će dostupan i naslov “Zabranjena bilježnica” autorice Albe de Céspedes.

“Smješteni na različitim mjestima i u različitim trenucima povijesti, svaki je tekst odabran zbog hrabrog i snažno utjecajnog statusa odabranih autorica. Sva njihova djela, koja se neprestano iznova vrednuju, istražuju teme i ideologije koje su i danas relevantne, a njihovi glasovi jedinstveni su te odražavaju živote izvanrednih žena, kćeri, supruga, majki, izraženih kroz pisanu riječ. Raskidajući s konvencijama i granicama spola, oni su ujedinjeni kao inspiracija svakoj generaciji žena koja dolazi nakon njih”, govore iz brenda.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Miu Miu (@miumiu)

Foto: Instagram, Miu Miu