Misiju fantastične rumunjske fotografkinje Mihaele Noroc, da uhvati žensku ljepotu svijeta, baš onakva kakva jest; autentična i različita, već smo vam predstavili ovdje.

Nakon što je njezina prva knjiga The Atlas of Beauty postigla izniman uspjeh i pozitivan feedback, Mihaela Noroc je pred izdavanjem svoje druge knjige, ovog puta posvećene mladim djevojkama. U studenom stiže knjiga Girls of the World: 250 Portraits of Awesome za koju je lista čekanja već prilično duga.

„Ova zbirka snažnih fotografija i dirljivih priča predstavlja mlade žene svih pozadina, iz bezbroj kultura, ukazujući nam da su sve djevojke sjajne na svoj poseban način. Putujte od Kabula do Teksasa s autoricom i fotografkinjom Mihaelom Noroc i doživite zadivljujuću raznolikost i zajedničku ljudskost u Djevojkama svijeta: 250 portreta sjajnih. Inspirativne priče ovih mladih žena su priče našeg planeta. Njihov pogled u kameru otkriva njihovu snagu i upornost, njihovu radost i raspoloženje, čak i usprkos poteškoćama i iznimnim izazovima.

Mihaela Noroc je rumunjska fotografkinja koja putuje svijetom već gotovo desetljeće, koristeći svoj fotoaparat kako bi uhvatila jedinstvenu ljepotu i raznolikost žena diljem svijeta. Prva knjiga koja je proizašla iz njezinih putovanja bila je ATLAS LJEPOTE: Žene svijeta u 500 portreta, a njezini su radovi bili predstavljeni u novinama kao što su CNN, TIME, Wall Street Journal, Forbes i Glamour.

Nakon što je postala majka, Mihaela je pronašla novu okrijepu, s misijom da svojom fotografijom pruži inspiraciju svojoj kćeri Nataliji. Ono što je pronašla na svojim putovanjima bile su djevojke, u svim kulturama, na svim kontinentima, koje su bile više slične nego različite. Kroz zapanjujuće, originalne portrete – poput pastira deva Abeyane iz Etiopije i surferice Nargis iz Bangladeša – i inspirativnih priča koje ih prate, Mihaela dijeli čistu radost, čistu magiju i golemi potencijal koji živi u svakoj djevojci na svijetu.“, stoji u opisu knjige za koju se već sada možete predbilježiti putem Amazona ili pogledati na službenoj stranici Mihaele Noroc za više informacija.

 

Foto: Amazon