Knjiga donosi mnogo priča o McConaugheyjevom životu i karijeri, od njegova djetinjstva u Teksasu preko filma koji ga je proslavio “Dazed and Confused” do njegovog osvajanja Oscara u filmu “Dallas Buyers Club”. McConaughey je izvrstan pripovjedač, a knjiga je puna smiješnih, dirljivih i inspirativnih priča o njegovom životu i radu.

Zelena svjetla

Ovo je obavezno štivo za svakog obožavatelja glumca ili svakoga tko je zainteresiran za iskren pogled iznutra na Hollywood. McConaughey je nevjerojatno iskren o svom životu i karijeri, a knjiga nudi rijedak uvid u razmišljanja ove hollywoodske zvijezde.

Mnogi kažu da je knjiga “Greenlights”, kod nas prevedena “Zelena svjetla”, zapravo memoari koje je napisao Matthew McConaughey. No, prije bih rekla da je ova knjiga nije autobiografija, niti memoari. Ovo je zbirka priča, od kojih su neke istinite, a druge izmišljene. Ali sve priče u ovoj knjizi imaju jednu zajedničku nit – sve pričaju priču puta do McConaugheyjeva uspjeha. Mnoge će vas nasmijati, jako su duhovite, no nadasve inspirativne. A što drugo i očekivati od glumca čiji svaki intervju, pojavljivanje na crvenom tepihu, gostovanje u talk showovima ili podcastima, čak i njegovi Instagram postovi vrve zrncima mudrosti, s kojima se ama baš svatko može poistovjetiti. A i dobro piše.

Knjigu možete kupiti ovdje, a i saznati što je sam autor kazao o njoj.

Zelena svjetla

Fotografije: Školska knjiga, Getty Images