Kreativna, glazbena, opuštena, bitno da su druženja na otvorenome i da konačno možemo krenuti popunjavati naše ovoljetne kalendare. Dok brojne manifestacije još uvijek iščekuju datum kada će moći objaviti službeni početak, neke su već te detalje odradile.

Jedno je sigurno – lipanj će biti uzbudljiv u cijeloj Hrvatskoj, a mi smo za početak izdvojili neke od prvih javnih glazbeno-kreativnih okupljanja koja možete posjetiti do kraja mjeseca. Saznajte što ima u Osijeku, Šibeniku i Ludbregu.

ReArt festival 2020 u Osijeku

Od 19. do 21. lipnja organizatori već dobro poznatog umjetničkog ReArt festivala skreću s puta i ravno iz svemira slijeću na put u Lilliput. U svijet minijatura divovski ćemo zakoračiti 19. lipnja kada se očekuje otvorenje sedmoga po redu ReArt festivala. Tijekom tri festivalska dana održat će se tradicionalni kreativni sajam i brojne zanimljive izložbe, radionice, performansi te druge aktivnosti!, najavili su organizatori ovim povodom. Očekujte izložbe skulptura i instalacija brojnih domaćih umjetnika, zatim uličnu izložbu minijatura te sajam kreative u sklopu kojeg će se kroz dva festivalska dana petnaest kreativaca predstaviti kroz handmade kulturu, minijature, nakit, odjevne predmete, umjetničke radove, biljnu kozmetiku, igračke i brojne druge stvarčice. Više informacija potražite ovdje.

Let’s Rock! u Šibeniku

Tvrđava sv. Mihovila slavi Svjetski dan glazbe i pozdravlja ljeto s odličnim jednodnevnim festivalom koji će se održati u Šibeniku ,21. lipnja 2020.Nakon duge neizvjesnosti i dana tišine, glazbena prijestolnica Dalmacije raspalit će u najdužem danu u godini i to festivalom pod nazivom Let’s Rock! kojim će obilježiti početak ljeta. Domaći izvođači i kantautori izmjenjivat će se tijekom popodneva i večeri na nekoliko pozornica. S većinom najavljenih bendova već smo surađivali i oduševljeni tim energijama želimo ih okupiti i to na simboličan datum – ne da budu tračak, nego bomba nade i optimizma. Vraćamo glazbu tamo gdje pripada – pred publiku!, poručili su organizatori ovim povodom te najavili jako dobar line-up sačinjen od fantastičnih hrvatskih izvođača kao što su Jonathan, J.R. August, Porto Morto, Lovely Quinces, Nipplepeople, Pocket Palma i drugi. Više o ulaznicama potražite ovdje.

Festival Idemo otok u Ludbregu

15. festival Idemo otok će se, uz pridržavanje epidemioloških mjera održati 26. i 27. lipnja 2020. u Ludbregu. Uz festivalsku ulaznicu moći ćete besplatno kampirati, a organizatori su najavili i radionice, satove joge, show s vatrom i još mnogo toga za sve ljubitelje alternativne glazbe i opuštene atmosfere. Naravno tu je i cijeli line-up dobrih bendova, a više informacija saznajte ovdje.

 

 

Foto: Unsplash